Ionuț și-a pierdut viața în dezastrul din Grecia, după ce două trenuri s-au ciocnit mortal. Acesta se întorcea de la examenul auto

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 mar 2023, 12:42

Sursa foto: Facebook/ Comunitatea românilor din Republica Elenă

 

Marți a avut loc un accident feroviar în Grecia în care zeci de oameni și-au pierdut viața.

Ionuț a fost dat dispărut în urma acelui incident feroviar din Grecia, fiind identificat câteva zile mai târziu, printre victimele decedate.

Citește și: Ultimele cuvinte dintre mecanicului de tren și șeful de gără din Grecia, înainte ca cele două trenuri să se ciocnească frontal: „Pleacă, pleacă”

Un român a decedat în urma accidentului feroviar

Ionuț Culea, bărbatul ce era în trenul în care s-a produs accidentul feroviar din Grecia, a fost identificat de autorități și declarat mort, după ce acesta a fost dat dispărut. Bărbatul se afla în vagonul restaurant, acesta a luat loc în urma coliziunii și nu mulți oameni au reușit să scape în viață în urma incidentului.

Ionuț avea 34 de ani și locuia de patru ani în Grecia, lucrând în Salonic.

Acesta se afla în tren după ce a fost în Atena să dea examenul pentru permisul de conducere, călătorie ce i-a adus sfârșitul.

''În continuarea precizărilor de presă din data de 1 martie, respectiv 2 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie a.c.

În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România. Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român și va asigura asistența și protecția consulară necesare, conform competențelor legale.", anunță MAE.

În continuare se mai află și corpuri neidentificate, iar familiile acestora au oferit probe ADN pentru a ajuta la identificarea trupurilor neînsuflețite.

Citește și: Cine este românul care a dispărut în tragedia feroviară din Grecia. Bilanțul morților a ajuns la 57 de persoane

Protestele continuă în Grecia

Accidentul ce a șocat o țară întreagă a cauzat mai multe proteste în mai multe orașe din țară. Motivul acestor ieșiri în stradă este lipsa de informații și disperarea. Oamenii au mers în fața parlamentului grec, aruncând cu petarde și alte obiecte în polițiști.

Iar studenții au folosit vopsea roșie pentru a scrie ,,criminali” pe asfalt.

Marți seară a avut loc o coliziune între un tren ce mergea cu 160 de kilometri pe oră și un marfar plin de fier vechi, care avea 110 kilometri pe oră. Cele două s-au lovit frontal, iar accidental a făcut zeci de victime, multe pierzându-și viața.

Citește și: Momentul în care cele două trenuri din Grecia s-au ciocnit a fost surprins video. Bilanțul tragediei a crescut la 46 de morți, dar încă există persoane dispărute