iPhone 14 - Câteva secrete despre noile modele de smartphone-uri Apple

Author: Madalina Maftei

Compania cu logo-ul mărului mușcat a lansat un iPhone 14, un iPhone 14 Plus, un iPhone 14 Pro și un iPhone 14 Pro Max. S-a vorbit îndelung despre aceste noi modele de telefon, însă unele secrete foarte interesante au fost ținute în călimară.

Comparație între iPhone 14 și iPhone 13

Unii ar putea spune că seria iPhone 14 a fost prea puțin actualizată în comparație cu smartphone-urile iPhone 13 (mai ales modelele iPhone 14 și iPhone 14 Plus). Totuși, se remarcă unele noutăți despre care merită să vorbim.

Noile iPhone 14 nu se supraîncălzesc atât de mult

Modelele iPhone 14 și iPhone 14 Plus au un procesor A15 Bionic îmbunătățit.

Majoritatea dispozitivelor electronice de azi suferă de acest defect: supraîncălzirea. Fie că folosești încărcarea wireless, rulezi mai multe procese sau doar este pornit ecranul, iPhone-ul riscă să se încălzească foarte tare. Pe termen lung, componentele hardware se pot deteriora din acest motiv. Acest lucru, însă, nu se va mai întâmpla cu noul iPhone 14 (ce poate fi achiziționat și de pe Altex.ro) deoarece modelele iPhone 14 și iPhone 14 Plus au acum un procesor A15 Bionic cu cinci nuclee în GPU. În plus, există și alte modificări interne care conferă telefoanelor din seria iPhone 14 o mai mare autonomie și evitarea supraîncălzirii.

Blițul camerei foto este mai luminos

Blițul True Tone a fost îmbunătățit considerabil la iPhone 14, iPhone 14 Plus și la cele două modele iPhone 14 Pro. Este de două ori mai luminos "în condiții specifice", potrivit declarațiilor Apple.

Noul iPhone 14 oferă o performanță de 2,5 ori mai bună în condiții de iluminare slabă datorită implementării mai multor îmbunătățiri ale camerei foto (cum ar fi blițul, procesarea imaginii și obiectivul). Noul bliț adaptiv True Tone ajustează modelul și intensitatea a nouă LED-uri.

Insula dinamică este tactilă

Noua insulă dinamică a iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max este, probabil, cea mai bună caracteristică a noilor telefoane; o veți cunoaște și sub denumirea Dynamic Island. Pentru camera frontală, Apple a încorporat o mică suprafață circulară în ecran în locul crestăturii de pe rama superioară.

Această insulă dinamică este tactilă și oferă funcția Live Activities. Ea poate afișa, printre altele, notificări de mesaje, apeluri, animații, conexiuni în zona superioară a telefonului.

Ne aflăm în fața unei fuziuni excelente între software și hardware, care ne oferă o imagine a unui viitor promițător și revoluționar.

iPhone 14 Plus are cea mai mare autonomie a bateriei de până acum

Datorită faptului că Apple a proiectat iPhone 14 Plus cu dimensiuni foarte mari, acest model are cea mai lungă durată de viață a bateriei. Autonomia sa ajunge la un total de până la 26 de ore de redare video. Acest lucru a putut fi realizat și prin eliminarea anumitor funcții ce există la modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max.

Selfie-urile se fac mai repede ca niciodată

Apple a încorporat autofocus în camera frontală TrueDepth pentru prima dată în iPhone 14 și iPhone 14 Plus.

Camera frontală de 12 megapixeli cu autofocus (Focus Pixels) și deschidere ƒ/1.9 va face ca selfie-urile să fie mult mai rapide decât înainte.

iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max dețin funcții foarte interesante ce vor face viața mult mai ușoară și mai confortabilă pentru utilizatori.

Alte noutăți legate de lansarea noilor modele iPhone 14 ar fi ecranul ActionModethe mereu activ (always on) sau funcția de detectare a accidentelor auto. Așadar, merită? Tu decizi!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.