ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, reacție dură referitoare la înmormântarea pacienților cu COVID: „Măsuri lipsite de orice logică și orice...”

Author: Amalia Georgescu
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
Sursa: Facebook

Regulile stricte impuse în ceea ce privește ritualul înmormântării persoanelor care și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus l-au nemulțumit încă de la început pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Cum a reacționat acum?

Pentru a nu exista niciun risc de răspândire a noului coronavirus în comunitate, autoritățile au decis ca înmormântarea persoanelor care au murit din cauza COVID-19 să se desfășoare în condiții speciale, lucru care a stârnit un val de revoltă. Acum, Raed Arafat este de părere că regulile referitoare la ritualul de înmormântare a persoanelor decedate de Covid trebuie să relaxate. Ce spune ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului?

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, revoltat de felul în care s-a desfășurat înmormântarea pacienților cu COVID până acum

Cunoscut pentru declarațiile sale care au stârnit controverse, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a reacționat după ce reprezentanții autorităților au adus în discuție protocolul de înmormântare în cazul pacienților decedați de COVID-19 și relaxarea restricțiilor. Arhiepiscopul Tomisului este de părere că regulile impuse anterior nu doar că nu erau necesare, ci nu au făcut altceva decât să îi dezonoreze pe oameni. 

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a criticat dur regulile referitoare la protocolul de înmormântare, considerându-le lipsite de logică. Mai mult, acesta este de părere că pacienții care au murit de COVID-19 nu au fost respectați după moarte, având în vedere că nu au avut parte de o înmormântare care să se realizeze în conformitate cu ritualurile creștine.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Restricții în bisericile din România? ÎPS Teodosie a reacționat dur: „Biserica aparține lui Dumnezeu și...”

”În sfârșit s-au gândit să propună această scrisoare ca să ne redobândim demnitatea și onoarea. Am fost dezonorați prin aceste practici. Omul trebuie respectat și după moarte. Noi așteptăm învierea(...) Noi trebuie să cinstim și trupul și sufletul. Mai ales sufletul, pentru că el aparține persoanei care l-a purtat și de aceea credința de a învăța cum să avem cultul morților.

De aceea îngrijim mormintele, punem flori, vizităm mormintele, aducem lumânări. Nu am înțeles de ce în stare de urgență a fost interzisă intrarea în cimitir. Ce ne făceau morții?! Toate lucrurile sunt pe dos. Nu știu ce minte a pus bazele unei măsuri lipsite de orice logică și orice altă deducție. Nu găsesc nicio deducție sănătoasă în aceste măsuri înjositoare, care cu adevărat ne încalcă drepturile noastre.(...) Cum să dărâmi un asemenea fundament, atât de solid?!(...)
Această boală este folosită drept pretext și nu de medici. Medicii care ne spun niște lucruri ne spun dintr-un ordin.(...) Mari specialiști se dezic de asemenea practici și sunt specialiști!”
, a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Se schimbă regulile înmormântărilor. Ce se întâmplă în cazul unei persoane decedate din cauza coronavirusului?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.