ÎPS Teodosie refuză transformarea bisericilor în centre de vaccinare: "Biserica nu este anexa instituţiilor sanitare"

Author: Marina Ionescu
ÎPS Teodosie refuză transformarea bisericilor în centre de vaccinare:
Sursa: Facebook

ÎPS Teodosie refuză varianta transformării bisericilor în centre de vaccinare.

După ce un deputat USR PLUS a propus să se înființeze un centru de vaccinare la Catedrala Neamului, iar Preafericitul Daniel să fie implicat în această activitate, ÎPS Teodosie și-a exprimat dezacordul în mod public.  

Citeste si: OMS, anunt ingrijorator despre tulpina COVID-19 care face ravagii in India! Cat de rezistenta este la vaccinuri?

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

ÎPS Teodosie nu acceptă transformarea bisericilor în centre de vaccinare

ÎPS Teodosie susține că biserica nu este anexa instituțiilor sanitare și că în interiorul lăcașurilor de cult nu trebuie să fie organizate centre de vaccinare.

„Biserica nu este anexa instituțiilor sanitare. Să nu amestecăm lucrurile. Sunt destule clădiri unde se poate face vaccinare. Avem unde să ne vaccinăm, nu se cuvine în Catedrala Națională să facem vaccinare.

Acolo e șantier", 
a declarat ÎPS Teodosie la România TV.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Noi măsuri de relaxare în București! Prefectul Capitalei: "Se pot deschide..."

În continuare, Arhiepiscopul Tomisului a afirmat că Preafericitul Daniel nu ar trebui să se implice în campania de vaccinare sau să i se ceară acest lucru.

Preafericitul nu trebuie să vină ca exemplu de vaccinare.

Vaccinarea e liberă. Nu cred că va face din catedrală loc de vaccinare", a spus ÎPS Teodosie.

Puncte de vaccinare la frontieră

Autorităţile vor amenaja puncte de vaccinare la frontieră, în PTF Nădlac I şi Nădlac II. Seful Direcţiei de Sănătate Public (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat că este vorba de “sute de persoane care în ultimele săptămâni au trecut graniţa în România pentru a se vaccina în Arad” 

Citeste si: Mai purtăm sau nu mască de protecție pe plajă? Anunțul lui Raed Arafat!

“Nu vorbim doar de cetăţeni români stabiliţi în străinătate, ci şi de cetăţeni ai altor state. În acest moment, cetăţenii Uniunii Europene se pot vaccina la noi în ţară. De altfel, vă pot spune că şi foarte mulţi angajaţi ai misiunilor diplomatice ale României din Europa au venit la Arad doar pentru a se vaccina.

Cred că avem persoane vaccinate din toate ţările europene. Pentru că de la o zi la alta am observat, fără să avem statistici precise, că sunt tot mai mulţi cei care trec graniţa doar pentru a se vaccina, am decis să înfiinţăm posturi temporare de vaccinare în PTF Nădlac I şi PTF Nădlac II”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful DSP Arad. 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.