IREAL. Locuitorii unui cartier se inchina la icoane pictate pe un BLOC de LOCUINTE

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:56

Ce catedrala aurita, ce biserica luminata cu lasere? Un locatar cu frica de Dumnezeu a tinut sa puna chipul Domnului pe spatele blocului!

Cine nu vede, nu crede! Domnul vede, Domnul aude, chit ca rugaciunile fierbinti ajung la el din biserica, ori... din fata blocului. Am gasit „culmea credintei” pe un bloc din Botosani! De pe zidul exterior, Mantuitorul Iisus si Maica Domnului cu Pruncul vegheaza tot cartierul, de jos, muritorii privesc spasit si bat matanii ori de cate ori au drum la chioscul din colt.

Nu putini sunt cei care raman muti in fata icoanelor de pe bloc.

Cel care le-a pus acolo e un locatar cu mare frica de Dumnezeu si, pesemne, cu dragoste de semeni. Si-a pricopsit vecinii cu un adevarat altar si el a plecat peste hotare, la munca. Daca a vrut sa-i scuteasca de-un drum pana la biserica, nu stim. Buna sau nu, ideea a starnit multe controverse!

##VIDEO131009##

Rugaciunile ajung mai repede la destinatie de la balcon. Cine sta la parter, s-a resemnat,  ca in proverb, strugurii sunt acri oricum.

Slujitorii Domnului nu sunt deloc incantati de locul de inchinaciune rasarit in cartier, fara acordul lor. Cat despre autorul operei de pe bloc, chiar daca a fost bine intentionat, fetele bisericesti nu-l vad deloc cu ochi buni.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Indiferent de pareri, icoanele sunt facute sa reziste. Cine vrea se inchina la ele, cine nu, merge mai departe pana la Casa Domnului.

Pana una alta, nu fac rau nimanui, ba le aduc aminte oamenilor ca Dumnezeu e in toate!

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.