IREAL. Motivul SOCANT pentru care o eleva a fost exmatriculata

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 10 oct 2020, 15:50

Jess Vine, o eleva in varsta de 15 ani din Marea Britanie, a fost socata sa afle ca profesorii au exmatriculat-o pentru un detaliu nesemnificativ din punctul ei de vedere.

Eleva avea parul lung, dar a decis sa se rada in cap, in semn de solidaritate fata de victimele cancerului. Adolescenta este inscrisa intr-un proiect care isi propune sa stranga bani pentru a ajuta pacientii bolnavi de cancer. Motivul care a impins-o sa faca acest gest a fost faptul ca bunicul ei a pierdut lupta cu cancerul, cu un an in urma.

Insa, cand s-a prezentat la scoala, Jess Vine a aflat ca noua ei tunsoare contravine regulamentului de ordine interioara.

Profesorii au dat-o afara de la ore si i-au spus sa revina cand ii creste parul sau daca isi pune peruca. Mama fetei a fost indignata de reactia profesorilor.

Femeia a dezvaluit pentru "Huffington Post" ca fiica ei a vrut sa se rada in cap cu mult timp in urma, insa ea a fost cea care nu a lasat-o din cauza ca ii statea foarte bine cu parul lung.

Nu s-a gandit, insa, ca situatia la scoala a fiicei sale ii va fi afectata." E ridicol. A facut acest gest pentru o organizatie caritabila".

Reprezentantii scolii au, insa, replica lor:" In ultimele luni, scoala noastra a facut tot posibilul ca sa imbunatateasca comprtamentul elevilor. Au fost stabilite anumite reguli care au in vedere cum se imbraca elevii sau ce tip de tunsori sa poarte acestia".

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

In cele din urma, pentru ca situatia ei scolara sa nu ii fie amenintata cu exmatricularea, Jess Vine a fost de acord sa poarte peruca in timpul orelor.