IREAL. O fetita a fost operata in pantecul mamei, cand aceasta abia intrase in a treia luna de sarcina

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 20:00

Era singura varianta pe care o aveau la indemana medicii pentru ca micuta sa nu vina pe lume fara o mana.

Iar interventia intrauterina realizata in premiera s-a incheiat cu bine. Acum, Anastasia este o fetita frumoasa si perfect sanatoasa! Alina poate rasufla usurata, insa, numai Dumnezeu stie prin ce emotii a trecut. Abia intrase in a doua luna de sarcina cand, in urma unei ecografii, medicii i-au dat vestea socanta: „ Era riscul ca fetita sa-si fi prins vreun picior sau mana si ori sa se amputeze, ori sa fie cu malformatii .”

O brida amniotica, asa cum se numeste in termeni medicali, o anomalie congenitala rara, risca sa amputeze mana fatului.

Cand sarcina a ajuns in a douazeci si sasea saptamana, doctorii au intervenit intrauterin. Pentru aceasta interventie intrauterina, realizata in premiera, in tara noastra, medicii au folosit un fetoscop, iar ca sa intelegeti dimensiunea instrumentelor cu care doctorii lucreaza, priviti acest laser, de dimensiunea unui ac.

Interventia care a durat aproape trei sferturi de ora s-a incheiat cu bine, iar doua luni si jumatate mai tarziu Anastasia venea pe lume.

Acum, Anastasia are aproape trei luni, varsta la care mainile ii sunt cea mai interesanta parte a corpului. Le misca din toate incheieturile, iar pentru mama ei, momentele pline de emotii au ramas doar o amintire.

##VIDEO132347##

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”