IREAL. Si-a construit o replica a Statuii Libertatii pentru ca a vrut sa se simta ca in America

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 08 oct 2020, 16:50

A vrut sa se simta ca in America si ce credeti ca a facut? A construit o replica a Statuii Libertatii chiar langa propria casa.

Cristian Petru Balan, scriitor si fost profesor de istorie, a emigrat in Statele Unite ale Americii in 1985. Nu a uitat, insa, de locurile natale asa ca, in fiecare an vine sa viziteze casa parinteasca din Boldesti-Scaieni. Si pentru ca nu poate sa stea nicio clipa departe de tara lui adoptiva, barbatul a construit langa casa din Romania o replica a celebrei Statui a Libertatii de peste Ocean.

Daca in Statele Unite, Statuia Libertatii sta de veghe pe malul Atlanticului, aici replica sa strajuieste o statie de autobuz din sat.

Domnul Balan a vrut cu orice pret sa aiba in satul natal simbolul libertatii omenirii. A adus din America materialul si mulajul statuii, iar lucrarea a dat-o pe mana unui mester din tara. Dupa trei saptamani de munca, statuia a fost pusa pe soclu, iar domnul Balan e tare mandru de ea. Si-a vazut visul implinit.

##VIDEO113944##

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Taguri: