IREAL. Sunt GEMENE, dar s-au nascut in ani DIFERITI. Afla cum a fost posibil acest lucru!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:59

Imposibilul a devenit posibil intr-o maternitate din Romania. O femeie in varsta de 41 de ani a nascut doua fetite gemene, insa, in ani diferiti.

Primul bebelus a venit pe lume anul trecut, iar cel de-al doilea in prima luna, din 2015. Viitoarea mama ajuns la spital Cantacuzino din Capitala cu o recomandare de intrerupere a sarcinii. Doar ca destinul avea sa-i rezerve altceva.

Dupa primul trimestru de sarcina au aparut si problemele. „Sarcina a mers mai departe, depasind trimetrul intai, in trimestrul al doilea a parut o complicatie, ruptura membranei uneia din pungile amiotice, urmata la trei saptamani dupa de nasterea primului geaman.”.

Asa a venit pe lume primul dintre gemeni.

Maria s-a nascut pe 17 noiembrie, anul trecut. Medicii s-au chinuit sa o tina departe de lumea de afara si au reusit, insa, numai trei saptamani. Bebelusul parca a vrut cu tot dinadinsul sa se nasca prematur. A cantarit doar 900 de grame si a stat in incubator mai bine de doua luni. Intre timp, medicii au avut parte de o alta provocare.

Mai exact, dupa nastere, contractiile s-au oprit, iar medicii au sfatuit-o pe mama sa continue sarcina cu al doilea copil. Ioana s-a nascut dupa 51 de zile, pe 6 ianuarie, 2015. Dragos Dobritoiu este medicul care s-a ocupat de caz. Stie ca este o situatie pe care nu o va mai intalni curand si se bucura ca totul s-a sfarsit cu bine.

##VIDEO132214##

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Gemenele

au avut saci embrionari diferiti si placente separate. Astfel a fost posibila pastrarea celui de-al doilea prunc in burta mamei. Fetitele au plecat, deja, acasa, impreuna cu mama lor, care va trebui sa le explice cand vor mai creste de ce isi serbeaza zilele de nastere in ani diferite desi sunt gemene.

In 2005, o femeie din Iasi aducea pe lume gemeni. Doi baieti nascuti, insa, la o distanta de 59 de zile, tot in ani diferiti.

Maricica Tescau, in varsta de 33 de ani la acea vreme, a intrat in istorie. Desi Catalin si Valentin s-au nascut la aproape doua luni diferenta se considera gemeni, si isi serbeaza ziua de nastere de doua ori pe an.

Anul trecut, o femeie din Boston aducea pe lume gemeni o distana de aproape o luna. Linda DaSilva era insarcinata in 24 de saptamani cand i s-a rupt apa.

Doctorii au incercat in zadar sa opreasca contractiile. Patru zile mai tarziu s-a nascut prematur Alexandre, iar dupa aproape o luna, fratele sau Ronaldo, care cantarea cu o jumatate de kilogram mai mult.