Irina Petre te invata cum calmezi criza de nervi a copilului VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2020, 15:43

In editia 5 a emisiunii "Cei 7 ani de acasa" familiile Francu si Constantin si-au incercat puterile in a arata cum se educa un copil mic, dificil si care face in mod frecvent crize. Dragi parinti, de la bun inceput trebuie sa tineti cont de faptul ca toti copiii mici fac astfel de crize in care se manifesta, de obicei, agresiv. Si asta pentru ca au un grad de toleranta mai scazut la frustare. De aceea daca nu ii dati jucaria favorita sau il fortati sa manance atunci cand nu ii este foame, micutul se va manifesta prin plans, urlete si tipete.

Irina Petrea, prezentatoarea emisiunii" Cei 7 ani de acasa" are cateva sfaturi pentru voi. Parintii trebuie sa poarte in continuu un dialog cel mic. Daca face ceva gresit, i se explica cum sa procedeze corect. Nu este indicat ca greselile copiilor sa fie ignorate cu desavarsire. Atentie, insa! Nu trebuie sa facem din orice amanunt o mare miza. Pedepsindu-l pe cel mic orice de cate ori a vrut sa faca lucrurile mai altfel, nu vom ajunge la ceva bun.

Rezultatul? Copilul se va criza din ce in ce mai des.

E bine de stiut ca scopul educatiei nu este pedepsirea copilului. Sunt diverse metode prin care il puteti face pe cel mic sa treaca cu bine peste o situatie de criza. Mai intai trebuie scos din mediul care i-a provocat criza si lasat sa se linisteasca. Putem sa-i retragem anumite privilegii gen jucaria preferata sau sa-l ignoram atunci cand plange strict ca sa obtina ce vrea.
Insa, conteaza foarte mult cand si cum aplicam aceste metode de sanctionare." Ce-i drept e drept, un copil la doi ani si jumatate se frustreaza extrem de usor si atunci agresivitatea care este nativa in absolut orice individ se manifesta", a declarat Irina Petrea, gazda emisiunii" Cei 7 ani de acasa".

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”