Irina Petrea, sfaturi pentru a-ti incuraja copilul sa faca performanta VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 oct 2020, 16:30

Editia a treisprezecea a emisiunii "Cei 7 ani de acasa" i-a purtat noroc familiei Negru din Targoviste care a reusit, in ciuda superstitiilor, sa castige premiul oferit de sponsorii show-ului. Familia Negru s-a intrecut alaturi de familia Tibanescu din Iasi in incercarea de a arata care parinti sunt mai iscusiti.

Familia Negru are doi copii, Ioana Alexandra de 5 ani si Eric Gabriel de 3 ani. Familia Tibanescu are un baietel, Leonard in varsta de 7 ani si il asteapta pe cel de-al doilea, doamna Tibanescu fiind insarcinata in luna a treia. Copiii familiei Negru au preocupari diverse pentru varsta lor, parintii tinand sa-i stimulazeze intelectual si artistic pentru a-si putea dezvolta la maximum capacitatea si abilitatile. Merg la un club pentru copii unde invata sa recite poezii si sa interpreteze cantece.

Lui Leonard, baiatul familiei Tibanescu, ii place in schimb foarte mult sa stea la calculator.

Pentru a inviora atmosfera, dar si pentru a se mandri cu performantele copiilor lor, sotii Negru au rugat-o pe fiica lor sa interpreteze un cantecel in fata oaspetilor. Din cauza emotiilor, micuta s-a incurcat, iar cantecelul s-a incheiat in hohote de plans, Ioana Alexandra suparandu-se foarte tare ca a gresit. Pedagogul emisiunii, Irina Petrea, atrage atentia asupra parintilor sa nu puna presiune pe copii in astfel de situatii.
" Imi place sa vad copii care cunosc poezii, cantecele a caror minte este stimulata, care stiu sa se joace, dar nu-mi place sa vad atunci cand parintii isi transforma copiii in niste "maimutici" care performeaza in fata publicului". Fetita sotilor Negru a resimtit presiunea din partea parintilor si s-a simtit vinovata ca nu a performat. Sfatul pedagogului? Invatati-i pe copii diverse lucruri in joaca, oferiti-le informatii si explicatii sub forma unui joc, coborandu-va la nivelul lor.
Astfel, micutii nu se vor mai simti presati, vor deveni mai activi si vor retine mai multe lucruri daca sunt relaxati.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.