Isabel s-a stins din viață după ce medicii i-au recomandat paracetamol pentru răceală: ”Nu pot găsi nicio eroare” Ce boală cruntă ascundea cu adevărat adolescenta în vârstă de 16 ani

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 09 nov 2023, 17:14

Isabel Connolly-Wellock

Sursa: Facebook

Moarte învăluită în mister în Marea Britanie. O adolescentă în vârstă de 16 ani a decedat din cauza unei meningite, însă ce s-a întâmplat atunci când a mers la medic a revoltat o comunitate întreagă.

Isabel Connolly-Wellock a fost o tânără în vârstă de 16 ani care avea un viitor strălucit în față. Adolescenta era o fire liniștită, avea rezultate excepționale la învățătură, însă nimeni nu se aștepta ca această să aibă parte de un asemene sfârșit.

Adolescenta în vârstă de 16 ani a mers la medic după ce a acuzat stări de rău

Isabel s-a prezentat la medic cu dureri de cap, însă în urma unui consult, adolescenta în vârstă de 16 ani a fost trimisă acasă pentru a se odihni, acesta punând totul pe seama unei

răceli. Medicul de familie i-a recomandat tinerei să se trateze cu un simplu paracetamol fără a face alte investigații.

Citește și: „De ce m-ai lăsat, suflet minunat?”. Un copil de doi ani a ajuns la spital cu pete albastre pe corp și și-a pierdut viața, în camera de gardă a unui spital din Timișoara

Totul s-a întâmplat în luna martie a acestui an, atunci când tânăra s-a plâns părinților de dureri de cap, motiv pentru care au mers la cabinetul medicului de familie din Waterfoot, un orășel din Marea Britanie.

Potrivit dailymail.uk, la o zi după vizita făcută medicului de familie, Isabel a început să resimtă dureri în gât și probleme la ochi. Medicul de familie nu a cerut alte investigații spunând că simptomele sunt cele ale unei răceli obișnuite, însă după trei zile, adolescenta s-a prăbușit în sala de așteptare a spitalului Royal Blackburn.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Părinții au intrat într-o stare de șoc, iar medicii au decis să o interneze la terapie intensivă, observând cum starea ei se agravează de la un minut la altul. Deși i-au fost administrate mai multe tratamente pentru infecții puternice, chiar și pentru meningită, organele lui Isabel au cedat rând pe rând, medicii declarând decesul pe data de 31 martie 2023.

Raportul medical a scos la iveală informații tulburătoare

În urma decesului, medicii au ajuns la concluzia că tânăra în vârstă de 16 ani ar fi decedat din cauza unei septicemii. Medicii legiști au fost șocați de starea în care se afla Isabel și de cât de repede i s-au putut deteriora organele.

Citește și: O fată din Anglia și-a pierdut toate cele patru membre, după ce i-au fost amputate, în urma unui diagnostic greșit. Aceasta va primi o despăgubire colosală

„Nu cred că am văzut vreodată pe cineva să se deterioreze atât de repede. Chiar dacă antibioticele ar fi fost începute la ora 16.05, imediat după ce Isabel a ajuns, în loc de 16.40, așa cum au fost, nu ar fi făcut nicio diferență.”, a spus un medic specialist pentru mirror.uk.

În mod surprinzător, în raportul medico-legal nu existau nici cele mai mici simptome specifice unei meningite. Tânăra nu prezenta erupții cutanate sau sensibilitate la lumină, iar creierul nu prezenta nicio umflătură specifică acestui tip de infecție.

Medicii legiști nu au găsit vreo greșeală în modul de îngrijire al adolescentei de 16 ani, decesul acesteia fiind încadrat la cauze naturale, nefiind vorba de vreo eroare medicală.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.