Persoanelor cu vârsta peste 50 de ani din Israel au început să primească a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Autoritățile au luat această decizie în speranţa reducerii numărului de cazuri de infectări cu varianta Delta de coronavirus.
Vaccinarea cu a treia doză anti-Covid
Potrivit România TV, Israel a lansat în urmă cu două săptămâni o campanie pentru a permite cetățenilor cu vârsta de peste 60 de ani să li se administreze o a treia doză de vaccin, în principal de la laboratoarele Pfizer/BioNTech, deşi agenţia americană pentru Medicamente (FDA), ale cărei recomandări sunt urmate de autorităţile israeliene, nu s-a pronunţat asupra acestei chestiuni.
Premierul israelian Naftali Bennett a declarat că vârsta minimă pentru primirea acestei doze de rapel a fost redusă la 50 de ani, după cum scrie Bloomberg.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
" Campania de vaccinare a populaţiei în vârstă de 60 de ani şi peste este un mare succes (…) Aceasta este o etapă importantă în lupta împotriva variantei Delta şi fac apel la toţi cei peste 50 de ani să se prezinte începând de mâine (vineri) dimineaţă pentru a se vaccina", a afirmat el într-un comunicat, precizând că această decizie a fost validată de un comitet de experţi.
Odată cu apariția variantei Delta în Israel cazurile COVID-19 și spitalizările au sporit, atât în rândul celor vaccinați și al celor nevaccinați.
Citeste si: OFICIAL! Noi reguli pentru nunți și botezuri. În ce condiții se vor desfășura evenimentele private
Potrivit ultimelor informații ale Ministerului Sănătăţii, peste 775.000 de israelieni au primit o a treia doză de vaccin anti-COVID-19.
Neftali Bennet, premierul israeliana a declarat cu ceva timp în urmă că: "Realitatea dovedeşte că vaccinurile sunt sigure. Realitatea dovedeşte şi că vaccinurile protejează faţă de cazurile severe şi mortale. Şi, la fel că în cazul vaccinului antigripal care trebuie reînnoit periodic, e la fel şi în acest caz”.
Ministerul Sănătății a declarat luna trecută că eficacitatea vaccinului Coronavirus Pfizer în prevenirea infecției a înregistrat o scădere uluitoare de la peste 90% la aproximativ 40%.