Israelul se implică direct în război! Ar putea trimite Ucrainei celebrul Iron Dome, cel mai performant sistem antirachetă din lume

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 04 feb 2023, 12:35

Israelul se implică direct în război! Ar putea trimite Ucrainei celebrul Iron Dome, cel mai performant sistem antirachetă din lume

Sursa: Twitter

Israelul ar putea trimite Ucrainei celebrul Iron Dome, cel mai performant sistem antirachetă din lume, după ultimele declarații ale Rusiei, care afirmă că israelienii sunt de partea „neonaziștilor” din Ucraina.

Israelul este determinat să trimită în Ucraina celebrul Iron Dome, cel mai performant sistem antirachetă din lume, după declarațiile din ultimele zile ale Rusiei, care susține despre israelieni că țin partea „neonaziștilor” din Ucraina.

Israelul ar putea trimite celebrul Iron Dome în Ucraina, după ce Rusia a afirmat că israelienii sunt de partea „neonaziștilor” din țară

Oficialii politici și militari din Israel sunt foarte determinați să acorde ajutor militar și civil Ucrainei, pentru că dovezile tot mai vizibile ale crimelor Rusiei împotriva civililor ucraineni fac ca neutralitatea

Israelului în acest război să fie mai puțin persisentă.

Majoritatea oficialilor susțin majorarea cantității de ajutor militar și civil oferit Ucrainei, iar în zilele următoare este așteptată o discuție suplimentară, în care se va revizui lista articolelor care pot fi trimise în Ucraina.

Citeste si: Klaus Iohannis, primele declarații după întâlnirea cu președintele Germaniei: „ Noi sancțiuni pentru Rusia. Presiunea trebuie să se intensifice”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Așadar, Israelul ia în calcul trimiterea în Ucraina a celebrului Iron Dome, cel mai performant sistem antirachetă din lume.

Discuțiile de la Tel Aviv vin după ce Rusia a mai făcut un front în războiul său din Ucraina, precizând, prin ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, că „cei mai înfocați antisemiți sunt evreii” și că Israelul susține „regimul neonazist” din Ucraina.

Bagatelizarea Holocaustului de către Kremlin a creat nervi la Tel Aviv: „Evreii nu s-au sinucis în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este să îi acuzi pe evrei înșiși de antisemitism”.

Israelul a vrut să fie, inițial, mediator în conflictul dintre Rusia și Ucraina

La începutul războiului pornit de Rusia în Ucraina, Israelul era ca un mediator între cele două state, premierul Naftali Bennett deplasându-se atât la Kiev, cât și la Moscova pentru a se întâlni cu cei doi președinți, astfel încât să reușească să stabilească pacea.

Citeste si: Hackerii ruși amenință că vor "distruge România" dacă Ioan Feher, românul acuzat că i-a ajutat, nu va fi eliberat

Acum, după declarațiile Rusiei, pe care le-au caracterizat ca fiind  „impardonabile și scandaloase”, oficialii israelieni sunt la un pas de a trimite cel mai mare sistem antirachetă din lume în Ucraina, pentru a ajuta țara să facă față atacurilor armatei ruse.