Pizza tradițională este în Italia o mâncare autentică. Iată o rețetă de pizza ușor de făcut, dar foarte delicioasă.
Istoria Pizzei
Construită încet, dar sigur, pizza a devenit una dintre cele mai cunoscute și apreciate preparate din lume. În prezent este considerată mai degrabă un tip de fast food, din cauza popularizării acesteia în Statele Unite sub această formă și asocierii ei cu o dietă mai puțin sănătoasă.
Pizza pe care noi o știm astăzi a apărut după secolul al XVI-lea, dar cuvântul în sine este mult mai vechi: acesta apărând pentru prima dată în anul 997, apoi în alte documente medievale în Italia centrală și de Sud.
O pâine asemănătoare se servea și în Grecia antică, cu ierburi, ceapă, usturoi, dar și în alte zone mai îndepărtate precum India.
Foccacia s-a transformat în pizza în secolul al XVI-lea, după descoperirea Americii, când au fost aduse din Lumea Nouă roșiile.
Inițial, adăugarea roșiilor pe blatul de pâine era o practică întâlnită mai degrabă în zonele sărace din Sudul Italiei, de aceea și-a făcut cu greu loc în alimentația cotidiană a italienilor.La jumătatea secolului al XIX-lea, Alexandre Dumas, tatăl, călătorind în Italia, a scris marea diversitate a sortimentelor de pizza.
Rețeta de pizza pe blat de pâine
Ingrediente:
- Pâine toast
- 3 roșii
- 150 g șuncă de pui
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
- 200 g măsline
- 100 g ciuperci
- 250 g cașcaval
- 1 ardei roșu
- 300 ml sos de roșii
- 3 ouă
Mod de preparare:
Pentru început luați șunca și o tăiați în cubulețe. Continuați să tăiați și ardeiul roșu în felii subțiri, la fel roșiile, dar și ciupercile și le puneți în boluri diferite. Într-un alt bol, radeți cașcavalul. După ce ați terminat de pregătit toate ingredientele, pregătiți o tavă pe care puneți o foaie de copt unsă cu puțin ulei.
Adăugați feliile de pâine toast în tavă.După ce ați așezat feliile de pâine toast în tavă, puneți deasupra acestora sosul de roșii. Nu uitați ca în sosul de roșii să puneți sare și piper după gust. După ce ați întins sosul pe toată suprafața, adăugați pe rând șunca, ardeiul roșu, cașcavalul sau mozzarella, roșiile, ciupercile și măslinele.
Citește și: Care este cea mai bună făină pentru pâine?
Separat, într-un alt bol, bateți ouăle și le puneți peste pizza.
Puneți tava în cuptorul preîncins la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Cantitățile și ingredientele diferă în funcție de tavă și de preferințe!