Istoria poate fi "gustata"la propriu. La aceasta concluzie a ajuns o tanara din Capitala de profesie cofetar care a reusit sa readuca la lumina retete vechi de prajituri

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 20 sep 2020, 22:30

Sunteti curiosi sa aflati din ce se prepara prajitura Reginei Elisabeta sau a Reginei Maria?

Ana a "rascolit" adanc istoria, pentru a afla cat mai multe detalii din viata reginei Elisabeta a Romaniei sau Carmen Silva cum se semna alteta sa. Asa a ajuns sa integreze in varianta finala a prajiturii un element traditional, cat se poate de reprezentativ.

Fascinata de bunatatile gastronomice de la Curtea Regala a Romaniei, Ana a ajuns sa cunoasca si preferintele culinare ale   delicatei  Regine Maria.

Gustul original al prajiturii, dupa reteta clasica, i s-a parut insa mult prea greoi pentru timpurile noastre.


A trecut totul prin "filtrul" anilor si a ajuns la un adevarat "spectacol" pe farfurie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ana a incercat retele vechi la indemnul tatalui ei, iar acum isi da seama ca ideea i-a prins foarte bine.

Cu prajituri precum Regina Elisabeta, Regina Maria ,  Tache Ionescu, sau George Enescu,  tanara incearca sa demonstreze ca desertul  inseamna mai mult decat clasicele savarine si amandine.

 

Taguri: