Italia continuă să își înăsprească politica privind refugiații. În viitor, migranții respinși vor trebui să plătească o cauțiune de 5.000 de euro pentru a evita detenția în vederea expulzării. Ajutorul Germaniei pentru refugiați provoacă, de asemenea, supărare la Roma. Italia a decis că solicitanții de azil respinși vor trebui să plătească în viitor un fel de cauțiune de 4.938 de euro. Astfel, aceștia nu vor mai fi reținuți pe durata examinării recursului lor.
Regulamentul în cazul migrației ilegale
Această sumă urmează să fie cerută persoanelor care au încercat să evite controalele la frontieră. De asemenea, vor trebui să plătească și cei care, în principiu, nu au dreptul la azil pentru că provin dintr-o țară de origine declarată sigură. politicienii din opoziție de stânga au criticat dur regulamentul guvernului de ultra-dreapta condus de premierul Giorgia Meloni, decizia fiind criticată ca fiind "inumană".
O nouă dispută între Roma și Berlin
Între timp, Italia și-a exprimat furia față de Germania. Guvernul de la Roma a cerut clarificări cu privire la planurile germane de a folosi ajutorul financiar de stat pentru a sprijini organizațiile de ajutorare din Italia care salvează migranții aflați în primejdie pe mare. Potrivit agenției italiene de presă Ansa, anturajul lui Meloni a declarat că aceasta este o "anomalie gravă" în relațiile dintre statele europene. ministerul de externe a subliniat că guvernul german nu face decât să pună în aplicare o rezoluție deja cunoscută a Bundestagului. "Scopul este aici de a promova atât salvarea civilă pe mare, cât și proiecte pe uscat pentru cei salvați din primejdie pe mare", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului. Primele plăți pentru un proiect de aprovizionare pe uscat și unul de salvare pe mare sunt iminente, a precizat acesta. Finanțarea se ridică la sume cuprinse între 400.000 și 800.000 de euro fiecare. Potrivit cifrelor Ministerului de Interne, aproximativ 130.000 de persoane aflate pe mare au ajuns în Italia de la începutul anului. Începând de luni, săptămâna trecută, Italia a înregistrat peste 15.000 de ambarcațiuni, insula mediteraneană Lampedusa, situată la doar 145 de kilometri nord de Tunisia, fiind un punct fierbinte. Peste 10.000 de migranți au debarcat acolo numai în această lună.
Citește și: Soldați ruși uciși în Nagorno-Karabah!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Curs valutar BNR pentru 22 septembrie 2023: La ce cotație a ajuns moneda euro vineri?