Italia introduce testarea Covid obligatorie pentru persoanele din China și cere Uniunii Europene să facă același lucru

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 sep 2023, 00:55

Italia introduce testarea Covid obligatorie pentru persoanele din China și cere Uniunii Europene să facă același lucru

Sursa: PixaBay

Italia introduce testarea Covid obligatorie pentru persoanele care vin din China, după ce numărul cazurilor de îmbolnăvire din Republica Populară Chineză a crescut exponențial în ultima perioadă.

Italia introduce testarea Covid obligatorie pentru persoanele din China și cere țărilor din Uniunea Europeană să facă și ele același lucru. Autoritățile din Milano susțin că aproape jumătate din persoanele testate până acum erau asimptomatice.

Italia introduce testarea Covid obligatorie pentru persoanele din China

Decizia a fost luată, după ce aproximativ 50% din persoanele care au zburat pe ruta China-Milano au fost testate pozitiv pentru Covid-19.

Cu toate acestea, guvernul italian a declarat că „nu există motive de îngrijorare” în ceea ce privește noile variante depistate în urma testelor.

Conform bloomberg.com, autoritățile din Milano au declarat că aproximativ 50% din pasagerii a două zboruri chineze au fost testați pozitiv pentru Covid-19 și că cei mai mulți nu prezentau niciunul dintre simptome.

China se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri încă de când guvernul țării a decis să renunțe la politicile stricte de zero-Covid.

Din cauza acestui lucru, nu doar Italia a impus testarea chinezilor, ci și Statele Unite ale Americii.

Citește și: Amiba „devoratoare de creier” a mai făcut o victimă! Un bărbat a murit după ce s-a întors din vacanță

„Testarea este crucială, pentru a putea verifica dacă apar noi variante. Am trimis o scrisoare comisarului european pentru sănătate pentru a explica decizia noastră și pentru a cere un acord colectiv în ceea ce privește testarea”, a spus Orazio Schillaci, ministrul Sănătății din Italia.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Spitalele din China sunt arhipline din cauza pacienților cu Covid-19

Conform reuters.com, care citează un medic al spitalului din Beijing, foarte mulți chinezi ajung în unitatea medicală în urma contactării virusului, iar cele mai multe persoane au o

vârstă înaintată. De asemenea, printre simptomele prezentate se numără și pneumonia.

Mai mult decât atât, probleme cauzate de numărul mare de bolnavi au fost întâmpinate și în spitalele guvernamentale, dar și în crematorii.

„Spitalul este, pur și simplu, copleșit de sus până jos. Secția de terapie intensivă este plină ”, a spus Bernstein, medic al spitalului privat Beijing United Family Hospital, pentru sursa menționată anterior.

Arhipline sunt și alte secții, dar și departamentul de febră și clinicile de același tip.

Citește și: O mamă din Marea Britanie a recunoscut că și-a omorât fiica de 16 ani, lăsând-o să ajungă la obezitate morbidă. Femeia ar putea sta în spatele gratiilor pentru toată viața

„Mulți dintre ei au fost internați în spital. Nu se ameliorează într-o zi sau două, așa că nu există flux și, prin urmare, oamenii continuă să vină la Urgențe, dar nu pot urca la etaj în camerele de spital.

Sunt blocați la Urgențe zile întregi.  Cea mai mare provocare, sincer, este că eu cred că am fost nepregătiți pentru asta”, a mai transmis acesta.

Sonia Jutard-Bourreau, în vârstă de 48 de ani, medic-șef la spitalul privat Raffles din Beijing, susține că majoritatea persoanelor care ajung la spital nu sunt vaccinate.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.