Italia introduce vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani, după o creștere accelerată a cazurilor de infectări cu COVID-19

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 oct 2022, 02:50

Italia introduce vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani, după o creștere accelerată a cazurilor de infectări cu COVID-19

Sursa: PixaBay

După ce cazurile de infectări cu COVID-19 au explodat din nou, Guvernul italian a hotărât, miercuri, să impună vaccinarea obligatorie pentru persoanele care au peste 50 de ani.

„Dorim să încetinim curba contaminărilor şi să îi determinăm pe italienii care nu au fost încă vaccinaţi să facă acest lucru”, a declarat premierul italian Mario Draghi, în şedința de Guvern în care a fost adoptată această măsură.

Vaccinarea devine obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani în Italia

„Intervenim în special la grupele de vârstă care au cel mai mare risc de a fi internate pentru a reduce presiunea asupra spitalelor şi pentru a salva vieţi”, a mai adăugat Mario Draghi.

Măsura intră în vigoare imediat și va fi derulată până pe 15 iunie.

Se impune, concret, vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani care nu lucrează şi deţinerea unui certificat de vaccinare pentru toţi cei peste 50 de ani care lucrează, atât în sectorul public, cât şi în cel privat.

Italia are 59 de milioane de locuitori, dintre care 28 de milioane au peste 50 de ani, conform Institutului Naţional de Statistică (Istat).

Citeste si: O noua varianta a virusului COVID-19 a fost descoperită: E484K, noua tulpină periculoasă, care poate face până la 46 de mutații

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe 29 decembrie, guvernul hotărâse deja să ceară de la 10 ianuarie certificatul verde în mijloacele de transport, hoteluri, terase de restaurante, târguri şi congrese, precum şi la piscine şi săli de sport.

Până acum, pentru a merge cu trenul sau avionul era de ajuns să ai certificat verde sau test negativ. 

Certificatul verde este deja obligatoriu pentru anumite categorii profesionale, precum angajații din domeniul sanitar, din învăţământ şi pentru forţele de ordine.

Citeste si: Previziuni sumbre pentru anul 2022! Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei: "25.000 de cazuri este varianta optimistă"

După o creștere extrem de mare a cazurilor de infectări cauzate de varianta Omicron, Italia a înregistrat în ultimele zile un număr mare de noi cazuri pozitive: peste 189.000 miercuri şi peste 170.000 marţi. În total, peste 1,4 milioane de persoane sunt în prezent confirmate ca fiind pozitive în Italia.

Italia, prima ţară europeană grav afectată de pandemie, a înregistrat peste 138.000 de decese de la începutul anului 2020.