Iti doresti rezultate mult mai vizibile in sala de sport? Afla care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci!

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 23 mai 2017, 13:26

Sportul este unul dintre cele mai importante si mai benefice activitati pentru un stil de viata sanatos.

Cu toate acestea, foarte multe dintre persoanele care merg la sala considera ca rezultatele trebuie sa fie imediate, sa fie vizibiele chiar si dupa o perioada scurta de antrenamente, adevarul fiind ca acest lucru nu este chiar atat de usor, motiv pentru care totul este foarte descurajant.

Ei bine, pentru a intelege cat mai bine cum functioneaza organismul uman si pentru a reusi sa avem cele mai bune rezultate, trebuie sa realizam faptul ca rezultatele vizibile vin in urma perseverentei si, nu in ultimul rand, datorita unui program alimentar foarte bine pus la punct.

Analizand aceste aspecte, vom prezenta in cele ce urmeaza care sunt cele mai intalnite greseli pe care le fac cei care merg la sala de sport si de ce nu au parte de rezultatele mult visate. Pentru a raspunde cat mai precis acestei intrebari specialistii din echipa suplimente-sport.ro ne-au oferit o serie de sfaturi, pe care le vom impartasi cu mult drag si voua. Haideti sa vedem despre ce anume este vorba:

Lipsa unui plan de antrenament eficient

Prima si, in acelasi timp, una dintre cele mai importante greseli este cea referitoare la alegerea planului de antrenament. Referitor la acest aspect, foarte multe persoane dintre cele care isi doresc sa aiba rezultate spectaculoase, chiar si in cel mai scurt timp, nu fac altceva decat sa urmeze orbeste diferite planuri de antrenament, care nu sunt adaptate deloc cu stilul lor de viata, cu obiectivele pe care le au, respectiv fizionomia corpului.

Cu alte cuvinte, atunci cand obiectivul este unul de crestere a masei musculare sau, in caz contrar, de definire a musculaturii si slabire, trebuie sa stea la baza si un antrenament personalizat, analizat in functie de capacitatea de performanta, istoricul din spatele persoanei, precum si anumite principii de baza. Este cea mai buna solutie pentru a atinge obiectivul respectiv.

Ca sfaturi de baza, un antrenament pentru dezvoltarea masei musculare trebuie sa prezinte o intensitate medie, un volum ridicat de greutati, precum si multe exercitii compuse, realizate cu greutati libere.

Pe de alta parte, in cazul unui obiectiv in care se doreste slabirea, cea mai buna solutie este efectuarea unor antrenamente intense, cu exercitii variate, care sa fie insotite de un regim alimentar specific.

De asemenea, referitor la acest aspect, foarte multe dintre persoane fac greseala de a se supra-antrena considerand ca rezultatele vor veni mai repede, lucru complet fals. Sistemul muscular are nevoie de recuperare, perioada in care are loc si faza de hipertrofie (dezvoltare musculara).

Stil de viata haotic

Acest aspect putea fi la fel de bine si primul – stilul de viata fiind direct responsabil de rezultatele oferite pe parte de sanatate si aspect fizic. Altfel spus, este foarte important pentru a se vedea progresele dorite din punct de vedere fizic odihna si implicit un stil de viata cat mai sanatos. Acestea nu sunt doar niste aspecte optionale, ci trebuie sa fie tratate cu prioritate, indiferent de moment.

Un stil de viata haotic nu poate oferi decat rezultate slabe, sacrificii fara rost si timp pierdut. Multi considera cel mai important aspect antrenamentele, insa daca acestea nu sunt insotite de un stil de viata sanatos atunci este imposibil sa se atinga obiectivele dorite.

Alimentatie precara

Nu in ultimul rand, un alt aspect fundamental pentru cei care vor sa obtina rezultate vizibile este cel referitor la planul de antrenament, nutritia fiind cheia succesului, indiferent de obiectivele vizate.

Alimentatia trebuie sa fie una echilibrata, in care sa se regaseasca in proportiile perfecte aportul de macronutrienti (proteine, carbohidrati si lipide), respectiv vitamine si minerale. In cele mai multe cazuri se recomanda mese izocalorice, dese, iar pentru a oferi calitate acestora si pentru a avea parte de cele mai bune rezultate, suplimentele nutritive sunt indispensabile.

Cu alte cuvinte, este foarte greu, daca nu aproape imposibil, sa obtii tot aportul de nutrienti din alimentatia de baza, motiv pentru care specialistii din spatele site-ului www.suplimente-sport.ro vin in spriijinul sportivilor cu o oferta variata de produse, perfecte pentru a le oferi acestora cele mai bune rezultate si intr-un timp cat mai scurt.

Indiferent ca este vorba de substante bogate in aminoacizi, carbohidrati sau altele care au scopul de a stimula metabolismul sau sistemul imunitar, in lista regasita in cadrul magazinului online anterior mentionat se afla tot ceea ce este nevoie pentru un plus de performanta.