Iti faci manichiura la salon? Afla la ce RISCURI te supui!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 00:33

Mana este cartea de vizita a unei femei, iar o manichiura bine ingrijita face cat o mie de cuvinte. Insa specialistii avertizeaza ca procedurile agresive folosite in saloanele de cosmetica supun femeile unor riscuri grave se sanatate.

Sa ai un salon de cosmetica reprezinta o adevarata afacere i ziua de azi. Femeile de toate varstele se inghesuie sa incerce ultimele tehnici sau tratamente ori sa-si vopseasca parul in cele mai trendy nuante. Insa nimic nu atrage mai mult clientele la salon ca o manichiura bine facuta.

O manichiura ingrijita este in primul rand o chestiune de igiena, iar mai apoi de frumusete. In prezent, insa, accentul cade cu precadere pe aspectul estetic.

Saloanele de cosmetica folosesc tehnici din ce in ce mai agresive in ceea ce priveste ingrijirea unghiilor: Manichiura cu acril, manichiura cu gel, lampa cu ultra violete, polizor, etc, toate acestea ataca iremediabil unghiile, supunand pacienta la riscuri foarte mari in viitor si pe termen lung.

Iritatiile, infectiile, unghiile casante sunt doar cateva dintre simptome care pot deveni un cosmar dupa folosirea indelungata a acestor tehnici agresive in ceea ce priveste maniciura.
Medicii dermatologi avertizeaza ca astfel de probleme se vindeca greu, iar unele dintre simptomele enumerte mai sus pot cauza chiar si cancer de piele. Unghiile false in varianta moderna, adica cu gel sau acril, sunt extrem de periculoase pentru sanatatea unghiilor.

Numeroase cliente care au apelat la aceste tehnici agresive pentru a avea o manichiura mai atragatoare au inceput deja sa aiba probleme. Au fost nevoile sa schime salonul de cosmetica cu un cabinet de dermatologie din cauza infectiilor sau a sangerarilor repetate, a unghiilor extrem de casante.


Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, vineri, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.