Preparatul se numeste "Taci si inghite!" si este o masa traditionala in Tara Fagarasului.
Ingrediente:
250 gr. de malai
jumatate de litru de lapte
jumatate de litru de apă
4 oua
50 gr. de unt
200 gr. de smantana
200 gr. de telemea sau branza de burduf, dupa gust
200 gr. de cascaval (optional)
6 bucati de carnati afumati
100 gr.
Mod de preparare:
Se pun apa si laptele pe foc si se adauga sare. Cand amestecul incepe sa fiarba amestecam bine timp de cateva minute, presarand incontinuu malaiul.
Dupa ce mamaliga este gata se poate adauga smantana. Intr-un vas separat prajim carnatii feliati si slaninuta timp de 5-6 minute. Punem jumatate de mamaliga intr-un vas, peste care adaugam un strat mai gros de telemea rasa, carnatii si slaninuta.
Completam cu al doilea strat de mamaliga, in care facem niste adancituri cu lingura. In acele adancituri spargem cate un ou, peste care presaram cascaval ras. Un ultim pas: vasul se baga la cuptor pana cand oul este facut si cascavalul se topeste. Pofta buna!
Foto: preparatedevis.ro.