Iti lasi telefonul pe masa in timpul intalnirilor cu prietenii? Iata ce gandesc acestia despre tine!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 oct 2020, 19:55

Modul in care folosesti telefonul mobil la o intalnire de afaceri sau cu prietenii, spune multe despre tine.

Potrivit unui studiu telefonul mobil influenteaza relatiile dintre oameni prin simpla sa prezenta. Spre exemplu daca obisnuiesti sa lasi telefonul pe masa atunci cand iesi in oras cu prietenii, poti lasa o impresie generala ca nu iti pasa si nu te simti bine cu adevarat in compania lor. Iar daca raspunzi la mesaje sau e-mail-uri in timpul unei intalniri romantice, atunci poti sa iti iei "Adio!" de la relatia ta amoroasa.


Psihologii spun ca le poti aduce ofense prietenilor chiar si daca folosesti Bluetooth sau alte dispozitive in timpul unei conversatii cu acestia. Studiul a fost efectuat de specialisti de la Universitatea Essex care au concluzionat ca simpla prezenta a telefonul mobil reduce din comunicarea si empatia necesara oamenilor in conversatiile sau intalnirile fata in fata.

Au un impact negativ in ceea ce priveste apropierea si conexiunea umana.
Folosirea telefonului mobil in intalnirile sau conversatiile cu prieteni sau cunoscuti il face pe posesor sa priveasca oamenii si evenimentele care se petrec in jurul lui din afara contextului lor social. Lasa impresia ca nu ii pasa si ca este indiferent la lucrurile care se petrec in jurul lui. Psihologii recomanda ca telefoanele mobile sa fie tinute in buzunar sau in geanta in timpul intalnirilor noastre atat cu prieteni, cunostinte, colegi sau simpli colaboratori.


/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/1-63561959c38c34967eefee0312a0d6e8.JPGSursa foto: dailymail.co.uk