Iti plac muraturile? Renunta sa le mai consumi pana nu e prea tarziu! Ce s-a descoperit despre ele

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 04:40

Specialistii ne recomanda sa renuntam la cosumul muraturilor in otet din comert.

In urma analizelor de laborator efectuate de Asociatia Pro Consumatori, a iesit la iveala faptul ca, in compozitia muraturilor in otet, exista 10 tipuri de aditivi alimentari care pot cauza probleme serioase de sanatate, precum ulcerul gastric.

Potrivit rezultatelor analizei APC, muraturile in otet din comert sufera modificari ale caracteristicilor fizice si sunt supuse pierderii de substante utile organismului.

„Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practica obisnuita in industria alimentara, iar consumatorii trebuie sa evite alimentele cu aditivi, deoarece creeaza mari probleme de sanatate pe termen lung.

Acestia au numai un rol tehnologic, acoperind calitatea scazuta a ingredientelor principale, creand perceptii false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospetimea, culoarea, gustul si aroma“, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

APC a mai descoperit ca produsele analizate au un continut ridicat de sare – intre 1,13 grame si 2,7 grame/produs-, lucru care poate duce la riscul aparitiei hipertensiunii arteriale.

Pentru a evita efectele neplacute ce pot surveni in urma consumului unor astfel de alimente, specialistii recomanda prepararea conservelor de muraturi acasa. Astfel, putem avea contolul asupra ingredientelor folosite in pregatirea muraturilor si ne putem asigura ca acestea sunt de cea mai buna calitate.