Iti plac napolitanele? NU le vei mai manca dupa ce afli din ce sunt facute!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 21 nov 2018, 13:52

Ne aflam in postul Craciunului si napolitanele se numara printre gustarile preferate ale multora dintre noi.

Cei care postesc le aleg ca o satisfacatoare alternativa la deserturile clasice, pentru a-si alina pofta de ceva dulce. Chiar daca variantele de post par inofensive si mai sanatoase pentru ca nu contin lapte, oua sau unt, mai toate dulciurile de post, in frunte cu mult indragitele napolitane, au in compozitie grasimi vegetale hidrogenate, faina, zahar rafinat, sirop de fructoza si amidon de porumb. Toate aceste ingrediente sunt nesanataoase pentru organism, mai ales cand sunt consumate in exces.

Dintre toate, grasimile hdrogenate sunt cele mai nocive, fiind responsabile de cresterea colesterolului „rau” – principalul vinovat pentru aparitia bolilor cardiovasculare. Pe langa acest lucru, consumate in exces, napolitanele duc la acumularea kilogramelor, favorizeaza fluctuatii ale glicemiei si depunerea grasimilor pe vasele de sange.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.