Aceste retele de prajiturele gata intr-un minut sunt perfecte! Daca nu aveti un cuptor, puteti prepara toate aceste retete in cuptorul cu microunde!
Le puteti pregati ca o surpriza aniversara, un cadou pentru persoana iubita, pentru o seara petrecuta cu prietenele sau... oricand!
Acest videoclip a fost facut de Gemma Stafford, un bucatar profesionist din Irlanda care are pe Youtube un canal dedicat preparatelor ingenioase!
Reteta nr. 1:
Cantitatile sunt suficiente pentru doua cani:
2 linuguri (60g) de unt fara sare
1 ou mare
2 linguri mari de lapte
1 lingurita de extract de vanilie
50g de
6 linguri mari de faina
1 lingurita rasa de praf de copt
1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Intr-o cana puneti o lingura de unt, pe care o topiti la microunde Adaugati zahar, un ou, o masura de lapte si extract de vanilie. Compozitia se amesteca cu o furculita.
Adaugati apoi faina si putina sare si omogenizati din nou.
Presarati deasupra fulgi colorati, pentru decor.Impartiti compozitia in doua cani mai mici, apoi bagati-le individual la microunde, timp de 50 de secunde, pana creste (1100W). ATENTIE! Nu le lasati prea mult in cuptor, altfel prajiturile se vor usca!
Reteta 2:
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Cantitatile sunt suficiente pentru doua cani:
o banana
4 lingurite de unt de arahide
1 ou mare
2 lingurite de zahar
3 linguri de pudra neindulcita de cacao
Mod de preparare:
Pasati banana intr-o cana mare, cu o furculita. Adaugati untul de arahide, oul si amestecati puternic. Puneti peste zaharul si pudra de cacao si omogenizati.
Impartiti compozitia in doua cani mai mici, apoi bagati-le individual la microunde, timp de 60 de secunde, pana creste (1100W).
Reteta 3:
Cantitatile sunt suficiente pentru o cana:
3 linguri mari de faina
1 lingura cu varf de zahar brun
o jumatate de lingurita de scortisoara macinata
1/8 lingurita de praf de copt
1 lingura de suc de mere
1/2 lingura de ulei vegetal
1/2 lingura de lapte
1/8 lingurita de extract de vanilie
Pentru topping:
1 lingura de unt
2 linguri de
1 lingura de zahar brun
Intr-o cana, amestecati toate ingredientele uscate si amestecati-le foarte bine. Adaugati sucul de mere si amestecati putin, pana cand compozitia devine densa si lipicioasa. Adaugati ulei vegetal, lapte si vanilia. Omogenizati.
Pentru topping, intr-un castron amestecati ingredientele, apoi adaugati toppingul deasupra canii.
Bagati cana timp de ~45 de secunde la microunde (1100W). Nu le lasati prea mult in cuptor, altfel prajiturile se vor usca!
Adaugati o cupa de inghetata sau caramel si veti obtine un desert delicios!
Reteta 4:
Cantitatile sunt suficiente pentru 4 cani:
100g de zahar
100g de unt, la temperatura camerei
2 oua la temperatura camerei, batute superficial
1 lingurita de extract de vanilie
110g de faina
1/2 lingurita de praf de copt
1/4 lingurita de bicarbondat
sare
colorant alimentar portocaliul, galben, verde si albastru
Intr-un castron mare amestecati zaharul si untul, pana capata o culoare deschisa si o textura pufoasa (~3 minute). Adaugati un ou, amestecati bine, apoi adaugati cel de-al doilea ou si vanilia. Omogenizati compoztitia. Apoi adaugati ingredientele uscate si amestecati putin.
Impartiti compozitia in 5 vase si adaugati in fiecare cateva picaturi de colorat dintr-o singura culoare, apoi amestecati.
In cele patru cani in care veti face prajitura adaugati alternativ cate o lingura din fiecare culoare, apoi bagati la microunde timp de 45 de secunde.
Pofta buna!