Iti place bronzul fals? Iata ce au descoperit specialistii!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 oct 2020, 06:50

Bronzul fals a capatat in ultima vreme din ce in ce mai multi adepti. Desi initial se credea ca este mai sanatos decat mersul la solar, specialistii au descoperit ca bronzul fals este la fel de nociv pentru sanatate.

Femeile care apeleaza la aceasta modalitate de a se bronza risca sa aiba probleme de infertilitate, alergii, diabet si chiar cancer. Bronzul fals contine un cocktail de substante care ataca hormonii din organism, producand mari dezechilibre in metabolism. Aplicat in mod constant pe piele bronzul fals poate deveni o adevarata amenintare. Medicii le sfatuiesc pe femeile insarcinate sa nu apeleze la astfel de metode de bronzat deoarece pun in primejdie viata fatului.
Principalul ingredient pe care il contine spray-ul bronzant este dihidroxiacetona, prescurtat DHA.

Potrivit ultimelor cercetari aceasta substanta patrunde in fluxul sanguin, distruge AND-ul celulelor, cauzand formarea de tumori. Dr. Lynn Goldman, decan la Universitatea George Washington din Statele Unite a declarat intr-un comunicat: “ Suntem ingrijorati de reactiile pe care spary-ul bronzant le provoaca la nivel celular. Este posibil sa aiba loc mutatii genetice ”. Din teama de a nu-si pierde clientii, producatorii de astfel de substante auto-bronzante sustin ca produsele lor nu prezinta riscuri.
Numai in Marea Britanie vanzarile la spray-ul bronzant au depasit 100 milioane de lire sterline in 2010.

 

Taguri: