Îți place să călătorești singur? 3 destinații de vis la care trebuie să ajungi

Author: Bianca Vidoi

3 destinații de vis la care trebuie să ajungi

Sursa: Pexels.com

Călătoriile de unul singur au devenit tot mai populare pe parcursul anilor, iar oamenii trebuie să fie atenți la mult mai multe detalii pentru o călătorie plăcută.

Călătoriile de unul singur sunt ideale pentru persoanele ce își doresc să viziteze cât mai mult din această lume, fără să depindă de alte programe, dar și pentru oamenii ce își doresc să formeze conexiuni surprinzătoare.

Citește și: Se propune ca voucherele de vacanță să dispară! Peste 1 milion de bugetari riscă să rămână fără tichetele de 1.450 de lei

Destinații la care trebuie să ajungi dacă îți place să călătorești singur

Locurile pe care oamenii își doresc să le viziteze se face tot mai lungă, iar adesea aceștia vor să călătorească singuri pentru a admira cele mai frumoase locații, fără să depindă de programul altor persoane. Islanda este o locație pe care mulți călători singuri o apreciază datorită faptului că este o destinație sigură.

Aceasta este o țară mică, perfectă pentru călătorii singuri deoarece are o mulțime de cafenele de baruri în care să îți găsești prieteni, însă puteți să mergeți și la izvoarele termale, puteți face drumeții peste ghețari, sau excursii în locații precum Golden Circle sau Ring Road. 

Guatemala este una dintre cele mai cunoscute țări din America Centrală, perfectă pentru călătorii singuri, deoarece este accesibilă și plină de oameni prietenoși.

Este recomandat ca turiștii să cunoască puțin limba spaniolă pentru a se descurca mai bine în zonă, iar călătorii singuri trebuie să știe că Guatemala este țara cu una dintre cele mai bogate moșteniri culturale din regiune, din care fac parte templele, dar și orașele antice.

Georgia este considerată o țară fascinantă, iar călătorii singuri își doresc să o viziteze deoarece mâncarea este una aparte, iar peisajele sunt superbe.

Bucătăria georgiană este formată din legume proaspete, sosuri picante, carne la grătar și mâncăruri consistente ce se concentrează pe pâine și brânză. Satele pe care le puteți admira sunt colorate, iar atracțiile turistice sunt la tot pasul, precum mănăstirea Udabno din secolul al X-lea.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Cum va fi vremea la mare în luna august 2023. Prognoza meteo pentru perioada următoare

Ce trebuie să știi dacă îți place să călătorești singur

Călătoriile de unul singur au devenit mult mai populare de-a lungul anilor, iar cei ce vor să încerce acest concept trebuie să cunoscă câteva lucruri importante pentru a avea parte de cea mai bună experiență. Primul lucru pe care un călător singur trebuie să îl facă este să verifice paginile instituțiilor oficiale din România despre avizele de călătorie, acolo puteți găsi avertismente sau sfaturi despre ce trebuie să facă în cazul urgențelor.

Este important să cunoașteți care este moneda din țara în care vreți să călătoriți astfel încât să puteți căuta câteva informații despre prețurile lucrurilor, astfel încât să reduci riscul de a fi înșelat. Trebuie să cunoașteți câteva fraze ce v-ar putea fi de ajutor în anumite situații, poate chiar să le aveți notate într-un carnețel, alături de numerele de telefon ale serviciului de urgență.

Borsetele trebuie să fie accesorii de care nu trebuie să uităm atunci când călătorim singuri, într-o țară străină, deoarece aceasta ne poate salva lucrurile de valoare pe care le avem la noi. Este recomandat să aveți la voi și o copie a pașaportului pe hârtie în caz de pierdere sau furt, dar și să aveți o altă variantă de cazare salvată dacă cea principală vă face să vă simțiți că nu sunteți în siguranță, relatează kiwi.com

Citește și: Ce putem face daca ne pierdem actele în timpul unei vacanțe în străinătate?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.