Românii ce își doresc să se bucure de ultimele zile de vară ale anului 2023 trebuie să aibă grijă la locul în care petrec timpul liber, mai exact locul în care aceștia își doresc să campeze.
Iată 2 locuri în care nu ai voie să campezi
Oamenii ce aleg să meargă la mare în ultimele zile călduroase din anul 2023 trebuie să cunoască modificările legislației în vigoare, ce le poate aduce amenzi uriașe. Rulotele și corturile pot fi amplasate în zonele special amenajate, nu mai aproape de 150 de metri de malul mării. Plajele sălbatice au și acestea reguli în ceea ce privește camparea.
Administrația Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a anunțat un set de reguli pe care românii trebuie să le respecte. În cazul plajei Vadu va fi amplasată și o singură zonă destinată campării, iar aceasta se află la 150 de metri distanță de malul mării și la 300 de metri de o cherhana pescărească.
La plaja sălbatică Corbu camparea va fi permisă doar pe faleză înaltă.
„Camparea este posibilă doar în zonele dedicate acestei activități. Zonele sunt extrem de puține. De-a lungul timpului, ARBDD și-a propus delimitarea unor zone de acest tip în mai multe locații, ceea ce ar fi venit în întâmpinarea turiștilor”, relatează stirileprotv.ro .Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Care sunt regulile de campare în România
În România există mai multe locuri de campare pe care oamenii ce își doresc să se conecteze cu natura sau să se relaxeze în ultimele zile calde de vară din anul 2023, însă românii trebuie să cunoască și anumite reguli pe care trebuie să le respecte.
Este recomandat ca oamenii să ocupe doar locul ce le-a fost indicat, astfel încât să se păstreze liniștea în zona de campare, dar și pentru a nu ajunge cu lucrurile adunate din zonele comune de către alte persoane.
Cortul vecinului trebuie să fie amplasat la o anumită distanță de cel pe care îl punem noi, astfel încât să oferi spațiu celorlalte persoane din zona de campare și pentru a nu auzi și gălăgia din partea vecinilor.Românii trebuie să țină cont și de orele de odihnă, iar condusul în zona de campare trebuie să se realizeze încet, pentru a preveni posibile incidente nedorite, dar și pentru a reduce praful ce se ridică în hainele sau preparatele vecinilor. Păstrarea curățeniei este o regulă foarte importantă în zona de campare, astfel gunoaiele trebuie să fie sortate, dar și evitați apariția animalelor sălbatice, relatează cucortu.ro .
Citește și: Tichetele de masă și voucherele de vacanță vor fi supuse unor măsuri fiscale. Ce angajați vor fi afectați?