„Îți vom purta amintirea în inimile noastre mereu”. Cum putea să scape cu viață adolescenta de 14 ani atacată în Grădina Botanică din Craiova

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 iun 2023, 11:10

Cu doar zece minute înainte de a comite fapta, tânărul de 17 ani a fost oprit de un echipaj de poliție

Sursa: facebook, observatornews.ro

Melisa și iubitul ei au fost înjunghiați de un tânăr de 20 de ani, în timp ce se plimbau prin Grădina Botanică din Craiova. După ce a comis fapta și a dat nas în nas cu un echipaj de poliție, acesta a zâmbit sfidător, fără să dea de înțeles că ar fi comis o ilegalitate.

Melisa, în vârstă de 14 ani și iubitul ei, în vârstă de 20 ani se plimbau prin Grădina Botanică din Craiova, când un tânăr de 17 ani, fiu de polițist, scoate un cuțit de vânătoare din rucsac și îi înjunghie.

Cum putea fi evitată crima din Grădina Botanică din Craiova

Cu doar zece minute înainte de a comite fapta, tânărul de 17 ani a fost oprit de un echipaj de poliție, care patrula prin zonă.

Oamenii legii l-au întrebat încotro se îndreaptă, iar el le-a spus că a ieșit să se plimbe și că, pentru a scurta drumul, trece prin Grădina Botanică. Oamenii legii nu îl bănuiau de nimic, adresându-i întrebări fără vreun scop anume.

„A spus că merge spre casă şi scurtează drumul prin grădina botanică. Nu a fost niciun semn care să ducă la concluzia că ar putea să facă acea oroare”, a declarat Tavi Mateescu, de la Poliția Locală, conform observatornews.ro.

Acesta avea un rucsac, în care avea o mască, o pereche de mănuși și un cuțit de vânătoare. La un moment dat, în timp ce se afla în Grădina Botanică, acesta îi zărește pe cei doi îndrăgostiți, care se plimbau. La un moment dat, iubitul fetei îl întreabă de ce se uită așa insistent la Melisa, cei doi încep să aibă un schimb de replici, iar tânărul de 17 ani, nervos, scoate cuțitul și începe măcelul, după ce își pune masca și mănușile.

Citește și: „Mi-am pus mănuși, o mască și am scos maceta din rucsac”. Primele declarații ale tânărului de 20 de ani, care a atacat cu un cuțit un cuplu, în Grădina Botanică din Craiova

L-a înjunghiat cu cruzime pe băiat, de mai multe ori, iar, pe fata, a rănit-o în zona gâtului, deoarece fusese martoră la cele întâmplate. Fata a decedat, iar băiatul a fost operat de urgență, fiind în stare gravă la spital.

Cei doi au fost găsiți într-o baltă de sânge, aproximativ 15 minute mai târziu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Agresorul, prins în timp ce alerga pe stradă

După ce sunt chemați la fața locului, oamenii legii fac legătura cu băiatul pe care îl opriseră. Și-au adus aminte că avea un rucsac, pleacă în căutarea lui și îl văd alergând pe stradă, unde reușesc să îl imobilizeze. La audieri, a povestit totul în detaliu. Nu le cunoștea pe cele două victime. Cu zeci de lovituri aplicate zonelor vitale, a reușit să îl lase fără puteri pe iubitul fetei.

Aceasta a fugit, sperând că va scăpa cu viață, dar a fost prinsă din urmă și ucisă.

„Un traumatism prin înjunghiere cum rar mi-a fost dat să văd în toată cariera mea. Sunt leziuni produse cu o agresivitate teribilă. Pierderea de sânge a fost una dramatică”, a transmis medicul Cristina Geormăneanu, despre rănile băiatului.

Citește și: Cine este Antoneta, românca înjunghiată brutal într-un supermarket din Haga. Principalul suspect a fost condamnat de mai multe ori pentru numeroase infracțiuni

Mama fetei a postat un mesaj, în mediul online, în care anunță locul în care este depus trupul fiicei sale, care urmează să fie condusă pe ultimul drum: „În urma tragicului eveniment petrecut ieri, în Grădina Botanică, îngerașul nostru scump se află, din această după-amiază, la Capela Bisericii Sf.

Spiridon (în spatele Farmaciei 3F). Melis, eroul nostru, ai fost o lumină blândă în viețile noastre, un înger care ne-a adus bucurie și iubire necondiționată. Îți vom purta amintirea în inimile noastre mereu.   Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău prețios!”.