Iubeste atat de mult traditiile incat principalul sau tel este sa salveze satul romanesc si obiceiurile sale

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 21 aug 2021, 12:30

Va prezentam povestea lui Pavel Diaconu, romanul care merge peste tot imbracat in straie traditionale si cu tricolorul la piept.

Cu greu reuseste domnul Pavel sa-si stapaneasca emotia... I se intampla de fiecare data cand vorbeste despre tara lui, iar azi mai mult ca oricand in an.

Ii tremura mainile cand ne-arata, ca pe o comoara, o ie veche de 80 de ani. E doar o mica parte din ce ascunde si pretuieste domnul Pavel in casa lui din Rasinari. De dragul satului romanesc si al obiceiurilor pe care tot mai multi le dau uitarii, sibianul traieste ca intr-un muzeu.



Nea Pavel isi iubeste tara si traditiile mai mult decat orice pe lume: si-a vopsit masina in culorile drapelului, are arborat tricolorul la fereastra si colectioneaza cu mult drag obiecte vechi. Le-a aranjat cu migala si stie povestea fiecareia pana in cele mai mici detalii.


Obiecte pe care altii nu dau nici doi bani, sunt in sufletul lui nea Pavel nepretuite.
De departe emotia cea mare il incearca atunci cand vorbeste despre portul traditional. Nu isi aminteste sa fii iesit vreodata din casa fara el.

In vreme ce alti romani, stabiliti prin tari straine, uita de unde au plecat, Pavel Diaconu isi promoveaza tara peste tot. Pentru Romania, a invatat sa navigheze pe internet, ba chiar si-a facut cont de socializare unde posteaza de zor fotografii.

La loc de cinste, nea Pavel tine un caiet cu autografe- le-a strans, de-a lungul vremii, de la oameni asemea lui.
Cel mai mult tine la cel primit de la Furdui Iancu.

Ceva ii umbreste insa bucuria lui nea Pavel: tinerii frumosi, speranta a tarii pe care o iubeste atat, s-au dus la cer mult prea devreme.

De 1 Decembrie, romanul get-beget nu-si doreste altceva decat sa fie liniste in tara; iar pentru semenii sai, pe cat posibil, sa-i asculte sfatul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?