Iubita si criticata deopotriva, Sultana Kosem a ramas o figura emblematica in istoria Imperiului Otoman! Iata povestea celei mai puternice si curajoase Sultane, redata publicului prin intermediul celor trei actrite Anastasia Tsilimpiou, Beren Saat si Nurg

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 18 feb 2018, 17:59
video Foto(6)

Sultana Kosem a fost una dintre cele mai puternice femei din istoria Imperiului Otoman.

Cea care avea sa devina Sultana Kosem, a patruns in seraiul Sultanului Ahmed I, drept o sclava cu origini grecesti si i-a fost oferit numele de "Mahpeyker" (fata precum cea a Lunii) si mai tarziu a fost numita "Kosem" (calauza"), dupa primul ei act de curaj dovedit in fata slujitorilor Imperiului. In prima parte a serialului rolul Sultanei a fost interpretat de tanara actrita Anastasia Tsilimpiou, care s-a pliat perfect pe trasaturile originale.


Kosem a starnit atentia sultanului Ahmed cu frumusetea sa rapitoare si din iubirea lor  au aparut pe lume sapte urmasi ai sultanului, patru baieti si trei fete. Kosem si-a petrecut mare parte din viata avand grija de copiii sai, reusind sa traverseze multe pericole si piedici.


La  28 de ani, tanara, a ramas vaduva si s-a trezit in mijlocul unui haos politic.
Necazul pierderii barbatului iubit a transformat-o intr-o femeie si mai puternica. Rolul Sultanei a fost preluat de actrita Beren Saat, care a jucat magistral. Dupa moartea sotului sau, sultanul Ahmed, aceasta a trebuit sa-si elimine rand pe rand oponentii pentru a ajunge la puterea suprema, ceea ce a transformat-o intr-o adevarata maestra a manipularii, dar care totodata a ajutat la supravietuirea imperiului.

In ultima parte a vietii, Sultana Kosem a fost intruchipata de celebra actrita Nurgul Yesilcay, care s-a pliat perfect pe trasaturile personajului sau, reusind sa realizeze un rol magistral.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.