Iulia, studenta moartă după operația din Turcia, urmează să fie repatriată! Cum va fi adusă înapoi în țară și de ce familia nu are voie să-i deschidă sicriul

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 26 aug 2024, 23:56

Iulia a murit în urma operației la care a fost supusă în Turcia

Sursa: Facebook Iulia Cantolariu

Familia și apropiații Iuliei Cantolariu trăiesc clipe de coșmar după pierderea tinerei de 21 de ani, care a murit recent, în urma unui accident cu ATV-ul.

Totul a început pe 6 iulie 2024, când Iulia și iubitul ei, Tudor, s-au alăturat prietenilor pentru o plimbare prin pădurea Agafton, din Botoșani, o activitate ce părea, la început, doar o modalitate de a petrece timp împreună.

De ce familia Iuliei nu are voie să-i deschidă sicriul

Din nefericire, aventura lor s-a transformat într-o tragedie atunci când ATV-ul pe care se aflau a alunecat pe o urmă de tractor și s-a răsturnat.

Tudor a scăpat doar cu câteva zgârieturi, însă Iulia a fost grav rănită după ce scaunul metalic al ATV-ului i-a zdrobit abdomenul. Aceasta a necesitat mai multe operații, două în România și una în Turcia, în urma căreia și-a găsit sfârșitul.

Conform Cancan, Iulia va fi adusă în țară într-un sicriu de plumb sigilat, conform normelor impuse de autorități, iar familia nu va avea permisiunea de a-l deschide decât în condiții speciale.

Sicriul va fi depus la capela bisericii Sfântul Ioan, din Botoșani, unde cei apropiați îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Citește și: Ți se rupe sufletul! Mesajul sfâșietor postat de mama Iuliei, tânăra decedată în urma unui accident de ATV: „Vei fi mereu în sufletul și inima mea”. Trupul neînsuflețit al tinerei va fi repatriat astăzi

Cu câteva ore înainte de a se stinge, Iulia i-a trimis un mesaj emoționant prietenei sale cele mai bune, un mesaj care acum pare să fi fost premonitoriu: „Ai grijă de tine în cazul în care nu apucăm să ne mai vedem, ai fost o prietenă tare bună”.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Ce mesaj a transmis mama Iuliei, după ce a murit în urma intervenției din Turcia

După accident, Iulia a fost supusă la două intervenții chirurgicale în România, iar medicii aveau speranța că tânăra va supraviețui, deși o aștepta un proces de recuperare dificil. Din dorința de a-i oferi cele mai bune șanse de recuperare, familia ei a decis să o transfere la o clinică din Turcia, unde tânăra a fost supusă unei noi intervenții chirurgicale, considerată necesară de medicii de acolo.

Din păcate, operația realizată în Turcia a avut un deznodământ tragic. Pe 23 august, la mai puțin de 24 de ore după intervenție, Iulia s-a stins din viață, ceea ce i-a devastat familia. Acum, părinții așteaptă, cu inimile frânte, repatrierea trupului neînsuflețit al fiicei lor.

Citește și: Gestul cutremurător făcut de Tudor, iubitul Iuliei, la scurt timp după moartea acesteia: „Te voi iubi mereu”. Tânăra și-a găsit sfârșitul în urma unui accident de ATV

„Iubita și frumoasa mea fiică, te voi iubi necondiționat până la sfârșitul vieții mele. De abia așteptam să fiu soacră mică, să îmi iau nepoții de mână, să îmi văd nepoții crescând, dar Dumnezeu a avut un gând cu tine. Drum lin printre îngeri, fiica mea frumoasă! Mă voi ruga până la sfârșitul vieții mele pentru tine să fii un înger alb cu aripioare.

Ești o bucată din mine și îmi este greu cu despărțirea aceasta. Vei fi mereu în sufletul și inima mea. Te iubeam ca lumina ochilor mei. Te alintam de mică ”bot de aur cu lumină cu străveche rădăcină”. Odihnă veșnică, frumoasa mea fiică! Cel mai dureros lucru este să îți pierzi copilul”,  a transmis mama Iuliei, prin intermediul unei postări publicate pe rețelele sociale.

 


Emisiunea de călătorii ”ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 14:45, la Kanal D, la porțile Moldovei, la Onești, acolo unde vom descoperi o așezare încărcată de frumos și istorie.