Iuliana Tudor, despre reacția avută în cazul Coldplay - Babasha. Motivul pentru care prezentatoarea TV nu agreează manelele: „Să stabilim ce este subcultură și ce nu”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 oct 2024, 15:54

Iuliana Tudor, despre reacția avută după concertul Coldplay. Ce crede despre manele 

Sursa: Captură YouTube

Iuliana Tudor, invitata de duminică, 29 septembrie, a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, a vorbit, printre alte subiecte, despre scandalul Babasha- Coldplay din vara acestui an.

Iuliana Tudor, cunoscută figură emblematică a Televiziunii publice, este și o persoană care respectă tradițiile românești și își dorește cu ardoare ca acestea să dăinuie în timp, printre generațiile care urmează.

În acest context și întrebată cum își justifică reacția de după scandalul Coldplay- Babasha, Iuliana Tudor a vorbit despre diferența dintre cultură și subcultură și cum alegem să le promovăm printre copiii și tinerii din ziua de azi.

Citește și: Iuliana Tudor, primele declarații despre divorț: „E bine ca drumurile să se împartă”. Vedeta TV a vorbit despre căsnicia cu soțul ei, Răzvan

Motivul pentru care Iuliana Tudor nu agreează manelele

În vara acestui an, un scandal a stârnit atenția presei și anume concertul susținut de Coldplay, trupă care l-a avut ca invitat surpriză pe Babasha.

„Am pretenția ca, atunci când mă duc la un concert, să ascult ce îmi place mie, să nu mă întâlnesc cu altceva”, spunea Iuliana Tudor după concert.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste importantă pentru doamnele aflate în prag de pensionare! Femeile pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu până la 11 ani

Pentru această declarație, Iuliana Tudor a venit cu o justificare, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Prezentatoarea și-a exprimat punctul de vedere cu privire la reacția sa de atunci și a sugerat faptul că nu îi va judeca niciodată pe cei care ascultă un astfel de gen muzical, însă atunci când este promovat un astfel de gen printre cei mici, atunci ar putea fi o reală problemă.

Vedeta vorbește aici despre un comportament care apare printre cei care ascultă și cântă manele și pe care aceasta îl numește „manelizare”.

„Aici trebuie să facem distincția între acest gen, care se numește manea și care este de origine orientală și care, în versiunile sale valoroase, promovează un text care vorbește în atâtea nuanțe despre iubire, despre femeie, despre felul în care se trăiește frumos, despre o mahala.

Sunt acolo imagini foarte frumoase.

Ce nu-mi place acum este textul care duce în derizoriu anumite valori de viață și aici intervine și curentul asociat cu acest gen muzical, promovat acum: manelizarea. E vorba de un comportament aici, care nu are neapărat legătură cu muzica, dar e prin asociere, nu avem ce să facem.

Fiecare om are dreptul să asculte muzica pe care vrea să o asculte, dar ceea ce putem face este să stabilim ce este subcultură și ce nu.

La grădiniță, o doamnă educatoare, e vorba de o colegă de a mea, îmi spune că a ales să pună la clasă o astfel de piesă pe care copiii să danseze. Dacă ducem zona subculturală în sala de clasă, atunci este cu adevărat o problemă și aici mă refer la discernământul doamnei educatoare,” a spus Iuliana Tudor în cadrul emisiunii.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.