Japonezii au inventat noul medicament minune impotriva gripei!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 16 oct 2020, 04:45

O bautura probiotica obtinuta din muraturi japoneze traditionale ar putea deveni noul medicament minune impotriva gripei, potrivit unui studiu realizat de o companie nipona.

Noul studiu sugereaza faptul ca bacteria Lactobacillus, existenta in napii japonezi murati ("Suguki"), dar si in varza murata, are capacitatea de a intari sistemul imunitar si ar putea ajuta organismul sa lupte eficient impotriva gripei, informeaza dailymail.co.uk.

Se crede ca aceasta bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 si gripa aviara letala H7N9, care a izbucnit recent in China.

O bautura probiotica care contine tulpina KB290 a virusului gripal este in prezent testata pe pacienti umani, dupa ce a fost testata pe soareci.

Fanii napului japonez au sustinut de multa vreme ca aceasta planta erbacee are numeroase proprietati benefice pentru sanatate, insa oamenii de stiinta au inceput abia de curând sa il studieze in laborator.

Potrivit cercetatorilor niponi, un strat protector de zahar, denumit exopolizaharid, care protejeaza bacteria impotriva sucurilor acide din stomac s-ar putea afla in spatele puterilor tamaduitoare ale napului japonez.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?

Savantii

niponi cred ca descoperirea lor va conduce la aparitia pe piata a unor noi medicamente care vor contine acea bacterie.

Luna trecuta, oamenii de stiinta au prezis ca un nou "sfânt Graal" in domeniul vaccinului gripal, care va oferi protectie pe viata impotriva tuturor tulpinilor virusului gripal, ar putea fi disponibil pentru populatie in urmatorii cinci ani.

Studiul specialistilor japonezi a fost coordonat de Naoko Waki, cercetator la compania Kagome din industria alimentara nipona, si a fost publicat in revista Letters in Applied Microbiology.

( sursa Mediafax, sursa foto shutterstock)