// Jocurile Olimpice 2020: CINE e Daniela Dodean? // E speranța României pentru o medalie la Tokyo! Ce poveste extraordinară are!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 27 iul 2022, 20:20
Daniela Dodean și soțul ei, Joao Monteiro
Sursa: Facebook Daniela Dodean

CINE e Daniela Dodean, sportiva care va participa în proba de simplu, fete și în cea pe echipe la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo? Are o poveste de viață impresionană.

CINE e Daniela Dodean, sportiva care va reprezenta România la Jocurile Olimpice 2020? În vârstă de 33 de ani, Daniela Dodean are 5 titluri europene în palmares, două cu echipa, două la dublu feminin și unul la dublu mixt.

Născută pe 13 ianuarie 1988, Daniela Dodean se află la cea de a patra Olimpiadă la care participă. La ultimele Jocuri Olimpice, Daniela Dodean și colegele sale au fost aproape să obțină o medalie la concursul pe echipe.

Din echipa României calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo mai fac parte Elizabeta Samara,  Bernadette Szocs  și Irina Ciobanu. Antrenorul echipei este Viorel Filimon. 

Jocurile Olimpice 2020: CINE e Daniela Dodean?

CINE e Daniela Dodean? Daniela Dodean și soțul ei, Joao Monteiro vor fi prezenți la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

Soțul Danielei Dodean, portughezul Joao Monteiro, tot jucător de tenis de masă, se află și el la cea de a patra Olimpiadă din carieră.

Cei doi sunt campioni europeni împreună, la proba de dublu mixt.

" A fost ideea lui, i-a venit spontan, ce ar fi să încercăm, eu am zis ești nebun, sigur nu va ieși nimic bine de aici și el a zis, dar hai să încercăm. Nici măcar nu ne-am antrenat, am apărut la campionat", a declarat Daniela Dodean, citată de romaniatv.net.

Joao Monteiro îl cunoaște pe celebrul Cristiano Ronaldo, cei doi jucând în trecut tenis de masă împreună la Sporting Lisabona.

" Jucau împreună tenis de masă la Sporting, după care Cristiano și-a continuat drumul la fotbal și Joao la tenis de masă", a mărturisit Daniela Dodean.

Jocurile Olimpice 2020: CINE e Daniela Dodean? Sportiva a fost aproape de medalie la ultima Olimpiadă

CINE e Daniela Dodean?  O medalie olimpică ar fi încununarea unei cariere extraordinare pentru Daniela Dodean. Este, de altfel, singura medalie care îi lipsește marii noastre jucătoare de tenis de masă.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Dana a fost aproape să o cucerească în trecut, iar acum va încerca din nou. Ea nu se mulțumește doar cu participarea la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

Nu consider o mare performanță de a ajunge acolo și a participa, data trecută am fost foarte aproape medalie și am suferit foarte mult toată echipa că nu am luat-o…Poate acum va fi altfel", a declarat Daniela Dodean.

La proba de simplu de la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio Daniela Dodean a fost eliminată în turul 3. Cea care a eliminat-o pe Daniela Dodean a fost japoneza Ai Fukuhara, aflată atunci pe locul 8 în clasamentul mondial.

Citeste si:// FINALA EURO 2020// Italia, noua campioană europeană! "Squadra Azzurra" a învins Anglia în finala Campionatului European de fotbal!

CINE e Daniela Dodean? Sportiva are o fetiță superbă cu Joao Monteiro

Daniela Dodean Monteiro are o fetiță superbă cu soțul ei, portughezul Joao Monteiro.

Dana a mărturisit că a fost aproape de a-și încheia prematur cariera în tenis de masă pentru că activitatea de sportiv profesionist implică să lipsească destul de mult de acasă, de lângă fetița ei, Lara, care are 6 ani.

Lara Melissa Dodean Monteiro s-a născut pe 21 aprilie 2015 la Vienna. 

„A fost un moment la Olimpiada trecută în care am vrut să renunț pentru că nu făceam față psihic. Se întâmpla de multe ori ca Lara să fie bolnavă sau să aibă temperatură sau să aibă probleme și mai grave”, a declarat Daniela Dodean.

Acum însă titrata noastră jucătoare de tenis de masă dorește să își prelungească pe cât posibil cariera. După retragere spune că nu va activa ca antrenor. „Nu voi antrena! Acest răspuns este decis de foarte mult timp! Nu pentru că a fi antrenor înseamnă să faci același drum ca și jucător și să o iau de la început nu aș mai face față și nu mi-aș mai lăsat familia atât de mult timp departe”, a subliniat Daniela Dodean.

Citeste si: CÂND încep Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo? Cine va reprezenta România la Jocurile Olimpice 2020?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.