Jocurile Olimpice 2020: Larisa Iordache se califică în finala de la bârnă, dar se ACCIDENTEAZĂ! Cât va dura pauza

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 28 iul 2022, 12:30
Larisa Iordache (prima din stânga)
Sursa: Facebook Larisa Iordache

Larisa Iordache s-a calificat în finala probei de bârnă de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, însă a suferit o accidentare.

Larisa Iordache are o entorsă, iar antrenorul său spune că va trebui să facă o pauză timp de 3 zile. Deși s-a calificat în finală, participarea Larisei Iordache în proba ce va decide medaliile de la bârnă este problematică.

''Este o entorsă metatarsiană şi i-au recomandat trei zile de pauză cu gheaţă şi fizioterapie. Larisa a fost cu medicul Dan Tănase (medicul şef al Echipei Olimpice a României) la policlinica din Satul Olimpic, i-au făcut RMN, o radiografie, ecografie.

Ea are dureri mai vechi şi de asta am hotărât să facem un singur aparat. Nu e însă o problemă, principalul este să-i treacă inflamaţia de la picior.

Dacă îi trece inflamaţia, Larisa ştie ce are de făcut, ştim şi noi ce avem de făcut şi nu e în pericol locul ei acolo sus pe podium. Totul e să fie ea sănătoasă, să treacă această inflamaţiile.

Exerciţiile le ştie, le-a făcut de atâtea ori încât trei zile nu înseamnă prea mult pentru ea'',
 a declarat antrenorul lotului olimpic de gimnastică feminină, Cristian Moldovan, citat de digisport.ro.

Citeste si: Jocurile Olimpice Tokyo 2021: Olimpiada se ANULEAZĂ înainte de începere? Anunțul important al autorităților despre Jocurile Olimpice 2020

Jocurile Olimpice 2020: Larisa Iordache s-a calificat în finală

Larisa Iordache a obținut nota 14,133 pentru exercițiul de la bârnă. Acesta a fost bine executat, însă Larisa a avut probleme la aterizare, cel mai probabil cauzate de accidentarea pe care o are la gleznă.

Aceasta a împiedicat-o pe Larisa Iordache să concureze la individual compus la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, gimnasta română luând decizia de a concura doar la proba de bârnă, acolo unde este specialistă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Gimnastele care au obţinut note mai mari decât Larisa Iordache  sunt chinezoaicele Chenchen Guan (14,933) şi Xijing Tang (14,333) şi americanca Sunisa Lee (14,200).

Finala de la bârnă la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo este programată pe 3 august.

„Mă bucură că am putut să-mi stăpânesc emoţiile, pentru că o astfel de competiţie de o asemenea anvergură este foarte importantă pentru mine, ca şi celelalte, dar o dată la patru

ani te duci la Jocurile Olimpice. Mă bucur că am ajuns aici, mă bucur că am putut să performez în limita bunului simţ şi să fac o 'bârnă' de finală, iar până la finală mai am opt zile la dispoziţie încât să reglez ceea ce am greşit azi, mici greşeli, şi bineînţeles sper să fiu puternică, pentru că am nevoie. Îmi era foarte dor de Olimpiadă, am fost foarte speriată, mai ales că nu am avut o pregătire exact aşa cum mi-am dorit, cum scrie la carte pentru Jocurile Olimpice, dar mă bucur că am putut să rămân psihic tare şi
să fiu aici. Mă bucur că m-am întors, că pot avea din nou senzaţiile plăcute pe care le aveam şi înainte”
, a declarat Larisa Iordache după ce a obținut, accidentată, calificarea în finala de la bârnă de la Jocurile Olimpice 2020.

"Exerciţiul Larisei a fost bun, au fost doar două elemente la care a avut mici ezitări şi coborârea, bineînţeles, unde a simţit durerea şi a fost greu pentru ea să fixeze aterizarea.

Dar poate să-l facă şi mai bine şi medalia este posibilă. Finala va fi o finală foarte puternică, chinezoaica (Chenchen Guan) are o notă foarte mare de plecare şi o execuţie foarte bună, iar între celelalte gimnaste de la locul doi la opt sunt trei zecimi diferenţă. Diferenţa între sportive va fi făcută de execuţie", a declarat Cristian Moldovan după ce Larisa Iordache s-a calificat în finala probei de bârnă de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020 Tokyo: România învinge Honduras în primul meci al turneului de fotbal!