Jocurile Olimpice 2020: Mihaela Buzărnescu, singura româncă ce participă în proba de simplu la tenis!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 16 iul 2021, 11:29
Mihaela Buzărnescu
Sursa: Facebook Mihaela Buzărnescu

Mihaela Buzărnescu este singura româncă ce ne va reprezenta în competiția de simplu, fete la tenis la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

România va mai fi reprezentată la tenis la Jocurile Olimpice 2020 de dublul Raluca Olaru/Monica Niculescu.

Mai multe tenismene din România au anunțat că se retrag din competiția de simplu, fete, printre care și Simona Halep.

Nimic nu îmi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, însă, din păcate, recuperarea de după accidentarea la gambă necesită mai mult timp, așa că am decis să mă retrag de la Jocurile Olimpice din această vară.

După dezamăgirile cauzate de ratarea Roland Garros și Wimbledon.... ”, a transmis Simona Halep pe contul ei de Twitter, potrivit digisport.ro.

Mihaela Buzărnescu participă la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo

În vârstă de 33 de ani, Mihaela Buzărnescu se află în prezent pe locul 162 WTA. Românca a primit acceptul să participe la Jocurile Olimpice 2020 din Tokyo după ce mai multe tenismene mai bine clasate au refuzat să joace la Olimpiada de vară.

Cea mai bună clasare din carieră a Mihaelei Buzărnescu este locul 20 WTA. Mihaela Buzărnescu a adunat din tenis peste 2.2 milioane de dolari.

„Doresc să vă anunț că voi participa la JO de la Tokyo la proba de simplu. Sunt extrem de fericită, de onorată că voi reprezenta țara. Este un vis împlinit, pe care îl aveam de mic copil. Îmi doream asta din tot sufletul, mă bucur foarte mult.

Abia aștept să plec acolo și să lupt pentru țară, să dau ce este mai bun și să vin cu un rezultat bun. 

Vreau să le mulțumesc celor care s-au luptat pentru a ajunge la JO și care mi-au fost alături, nu îmi doresc să vă dezamăgesc. Vă mulțumesc din suflet, mă bucur mult că mi-ați fost mereu aproape, și la bine și la rău.

Ne vedem în curând, la Tokyo!”, a spus Mihaela Buzărnescu, potrivit gsp.ro, după ce a primit acceptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: CÂND încep Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo? Cine va reprezenta România la Jocurile Olimpice 2020?

Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo: Scandal între Ion Țiriac și ministrul Sportului, Eduard Novak

După ce mai multe românce au refuzat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo  în competiția de tenis, ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a arătat foarte mâhnit și a vorbit despre o posibilă oprire a finanțării unor programe ale Federației Române de Tenis.

"Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis, care sunt calificate, refuză să participe la Jocurile Olimpice.

Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul.

Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participă staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii.

De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranţă, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanţa pentru Federaţia Română de Tenis. Aştept reacţia oficială a federaţiei referitor la acest caz", a scris ministrul Sportului, Eduard Novak, pe Facebook.

Ion Țiriac, care la vremea respectivă ocupa funcția de președinte al Federației Române de Tenis (FRT), a reacționat, spunând că Federația pe care o conducea oricum nu primea bani de la ministerul Sportului. Țiriac continua și prin a anunța că demisionează de la șefia forului.

M-a întrebat un domn de care n-am auzit în viaţa mea (n.r.: Eduard Novak), dar care am înţeles că va fi înlocuit de la MTS. Ce finanțare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui e lefter, fără doi lei în buzunar.

El se face că dă bani Comitetului, Comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la FED Cup. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern şi să spună că are de dat 6 milioane la FRT, că e o decizie executorie ”, a declarat, în replică, Ion Țiriac.

Citeste si:// Jocurile Olimpice 2020: CINE e Daniela Dodean?// E speranța României pentru o medalie la Tokyo! Ce poveste extraordinară are!