Jocurile Olimpice Tokyo 2021: Olimpiada se ANULEAZĂ înainte de începere? Anunțul important al autorităților despre Jocurile Olimpice 2020

Autor: Andrei Ionescu
Jocurile Olimpice 2020 Tokyo
Sursa: Facebook

Organizatorii de la Jocurile Olimpice Tokyo 2021 nu exclud posibilitatea ca Jocurile Olimpice 2020 să fie anulate înainte de începere.

Jocurile Olimpice 2020 trebuia, inițial, să aibă loc anul trecut, dar au fost amânate pentru 2021 în contextul pandemiei de Covid 19.

Chiar dacă sportivii sunt pregătiți pentru Jocurile Olimpice 2021 de la Tokyo, există posibilitatea ca ele să fie anulate chiar în ultimul moment, din pricina creșterii cazurilor de Covid 19 în Tokyo. Competiția sportivă, dacă nu va fi anulată, va avea loc oricum fără spectatori.

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi. În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a declarat şeful Comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice 2020 Tokyo, Toshiro Muto.

Numărul total de cazuri pozitive de la Jocurile Olimpice 2020 Tokyo, începând cu data 1 iulie, a urcat la 67, cu doar trei zile înainte de startul competiției. În funcție de numărul de cazuri organizatorii vor decide dacă se anulează cumva Jocurile Olimpice, însă această variantă ar fi ultima, și doar dacă numărul de cazuri va exploda.

Cel mai probabil situația va rămâne așa cum a fost anunțată, cu întreceri sportive fără spectatori și cu teste pentru sportivi.

Dacă un sportiv este testat negativ pentru Covid 19 cu 6 ore înainte de a participa la competiție el are acceptul de a concura.

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020: Premieră istorică pentru România! Ce a reușit țara noastră înainte de deschidere

Jocurile Olimpice Tokyo 2021: Turneul de fotbal, primul la care România participă

Prima competiție de la Jocurile Olimpice Tokyo 2021 la care România va participa este cea de fotbal.

România nu a mai participat la turneul olimpic de fotbal din 1964, atunci când Jocurile Olimpice s-au organizat tot la Tokyo. România a ocupat locul 5 atunci la competiția fotbalistică de la Jocurile Olimpice. România obține pentru a patra oară în istorie calificarea la turneul olimpic de fotbal, după ce a mai participat la ediţiile din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

România se află în grupa B la turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice 2020 Tokyo, alături de Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă.

Primul meci va avea loc mâine, la ora 14:00 (ora României), între România și Honduras.

”Honduras are jucători foarte creativi de la mijloc în sus, dinamici. În ultima treime încearcă să creeze ocazii doar prin calitatea fotbaliștilor, fără automatisme și principii.

Caută un-doi-uri sau șuturi, situații de unu contra unu pentru dribling. În plus, ce face Honduras și e important pentru orice echipă, termină foarte repede orice acțiune.

Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv și puternic. Totodată, selecționerul lor este foarte bun. Celelalte 3 echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă.

Practic, cine câștigă în meciul Honduras – România are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă, în platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de ei, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici”, a declarat selecționerul României, Mirel Rădoi, înainte de confruntarea România-Honduras.

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020: Marian Drăgulescu le-a arătat tuturor ce mănâncă la Tokyo VIDEO