Jocurile Paralimpice Tokyo 2020: Eduard Novak cucerește medalia de ARGINT!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 27 aug 2021, 11:42
Eduard Novak a cucerit medalia de argint la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020
Sursa: Facebook Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a cucerit medalia de argint la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020.

Eduard Novak s-a clasat pe locul al doilea în proba de urmărire individuală pe 4.000 m (categoria C4) din cadrul competiției de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Proba s-a disputat vineri pe Velodromul Izu. Ieri Eduard Novak a concurat și în proba de contratimp, în care s-a clasat pe locul 11.

Pe primul loc s-a clasat slovacul Jozef Metelka.

În proba respectivă Eduard Novak cucerise medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012.

Eduard Novak a adus României prima medalie la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Este, totodată, cea de a patra medalie din palmaresul său la Jocurile Paralimpice. Eduard Novak (44 ani) mai deține un aur în 2012, la Londra (ciclism- urmărire individuală, categoria C4), un argint în 2008 la Beijing (ciclism- contratimp, cat. LC2) şi un alt argint la Londra în 2012 (ciclism- contratimp, cat.

C4).

Eduard Novak, medalie de argint la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020: Prima reacție a ministrului Sportului

Premierul Florin Cîțu l-a felicitat pe Eduard Novak pentru medalia de argint de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, iar ministrul Sportului a reacționat la rândul său, mulțumindu-i premierului.

"Mulțumesc, domnule prim-ministru Florin Cîţu, pentru susținere! Sunt fericit să pot aduce această medalie acasă.

Nu aș fi reușit fără suportul colegilor din Guvernul României. Mi-ați dat curaj", a scris ministrul Eduard Novak după felicitările premierului Cîțu.

"Încă o medalie pentru România! Felicitări, Eduard Novak pentru argintul obținut la proba de urmărire individuală 4000 m pe velodrome, la Jocurile Paralimpice care se desfășoară în aceste zile, la Tokyo.
Un ministru bun, un sportiv performant! Baftă în continuare!
Mult succes tuturor sportivilor care fac parte din delegația României la Jocurile Paralimpice! Mândri de voi!", a declarat premierul Florin Cîțu după ce Eduard Novak a cucerit

medalia de argint în proba de ciclism urmărire individuală pe 4.000 m (categoria C4).

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020 Tokyo: România, AUR și ARGINT la canotaj! Cine sunt sportivii care ne-au făcut mândri!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Eduard Novak, duel al declarațiilor cu Anamaria Popescu după Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost implicat într-un duel al declarațiilor cu Anamaria Popescu după ce scrimera din România a obținut medalia de argint în proba de spadă de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Anamaria Popescu a vorbit după ce a cucerit medalia de argint la JO Tokyo 2020 despre subfinanțarea sportului românesc.

"După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica", a fost declarația care a aprins spiritele între Eduard Novak și Anamaria Popescu.

"Ana-Maria Popescu a obţinut un super-rezultat, sincer, peste aşteptările mele. Dar, pentru mine, această medalie de argint este o medalie de aur. Pentru Ana Maria, felicitări din inimă, este o campioană uriaşă a României!", a adăugat Novak.

Ulterior, Anamaria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe Eduard Novak atunci când acesta a sosit cu un buchet de flori să o aștepte pe aeroportul Otopeni la întoarcerea sportivei în țară. Anamaria Popescu și-a cerut scuze ulterior pentru gest. Și ministrul Eduard Novak și-a cerut scuze pentru declarația sa, care a lăsat loc de interpretări.

Înainte de Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, Anamaria Popescu i-a urat lui Eduard Novak să cucerească medalia de aur la Jocurile Paralimpice.

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020: Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Novak! Reacția ministrului și ce a spus scrimera VIDEO

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.