Joe Biden a ajuns în Polonia. Primele declarații ale liderului american: Distrugerea provocată de un criminal de război

Autor: Madalina Maftei

Joe Biden a ajuns în Polonia. Primele declarații ale liderului american

Sursa: Facebook Joe Biden

Președintele american Joe Biden a ajuns în Polonia, unde va purta discuții cu președintele polonez Andrzej Duda pe tema situației umanitare din regiune.

Joe Biden a ajuns în Polonia în urmă cu puțin timp și urmează să discute cu omologul său polonez pe diferite teme care au legătură cu situația actuală din Ucraina. Avionul președintelui american a aterizat la 100 de km de frontiera ucraineană.

Joe Biden a ajuns în Polonia, în apropiere de granița cu Ucraina. S-a întâlnit cu militarii americani din Rzeszow

La scurt timp după ce a aterizat la Rzeszow, Joe Biden a mers să se întâlnească cu militarii americani staţionaţi în acest oraş, relatează AFP, citată de Agerpres. 

Liderul de la Casa Albă a fost surprins în timp ce mânca pizza și stătea la discuții cu soldații americani.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După această vizită, președintele american va merge la Varșovia, unde va avea întâlniri cu liderii polonezi și va vizita un centru de primire a refugiaţilor ucraineni care au fugit din calea războiului declanșat de Rusia.

În cadrul turneului său european, Joe Biden a participat joi, la Bruxelles, la trei summituri succesive, ale NATO, G7 şi Consiliului European, în contextul războiului din Ucraina şi cu scopul declarat de a coordona poziţia aliaţilor.

Joe Biden a ajuns în Polonia. Primele declarații ale liderului american

”Cel mai important lucru pe care îl putem face acum este să ținem democrațiile unite și le protejăm de distrugerea provocată de un criminal de război...Sincer, cred că întrunește definiția juridică pentru acest lucru...Cred că (Vladimir Putin, n.r.) a fost surprins cât de uniți am fost...Sunt aici pentru a vedea criza umanitară cu ochii mei, deși sunt dezamăgit pentru că- din motive de înțeles- oamenii mei nu mi-au permis să trec granița (în Ucraina, n.r.)

pentru a o vedea mai îndeaproape...Chiar și voi polonezii, care îi știți pe ucraineni, cred că ați fost surprinși de curajul și determinarea acestui popor: oameni simpli care au pus mâna pe arme...Ați auzit de Piața Tiananmen (din Beijing, unde protestele studențești au fost reprimate sângeros, în 1989, de regimul comunist chinez, n.r.) Ce se întâmplă acum în Ucraina este Piața Tiananmen la pătrat...Când văd atâta suferință- 3,8 milioane de oameni care au fugit din calea războiului, sute de mii prinși sub dărâmături în orașe precum Mariupol- parcă văd scene dintr-un film SF...SUA
își vor face datoria și vor ajuta țările din jurul Ucrainei pentru a gestiona situația umanitară”,
a declarat Joe Biden în urmă cu câteva momente, potrivit antena3.ro

 

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.