Joe Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei! „Acestea sunt cele mai recente măsuri pe care le luăm însă nu sunt ultimele”

Autor: Ana Filip
Actualizat: 11 mar 2022, 21:41

Joe Biden a transmis astăzi noi sancțiuni împotriva Rusiei

Sursa: Facebook Joe Biden

Președintele Joe Biden a transmis vineri seară alte sanctiuni fara precedent impotriva Moscovei!

La mai bine de două săptămâni de la declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina, Președintele Joe Biden a transmis astăzi noi sancțiuni împotriva Moscovei și totodată a avertizat Federația Rusă „va plăti un preţ ridicat dacă utilizează arme chimice” în războiul ei împotriva Ucrainei. Mai mult decât atât, Președintele american a mai precizat că SUA va evita pe cât posibil o confruntare directă între NATO și Rusia, deoarece această ar însemna să fie provocat „Al Treilea Război Mondial”, potrivit AFP.

Joe Biden a transmis noi sancţiuni împotriva Moscovei

În ultimele zile statele din Occident și-au arătat îngrijorarea cu privire la o posibilă folosire a armelor chimice de catrea armata rusă împotriva Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a lansat acuzații la adresa Washingtonului şi a Kievului că dețin laboratoare care produc arme biologice pe teriroriul Ucrainei, însă acest lucru a fost dezmințit de către ambele țări.

Totodată Preşedintele Joe Biden, a anunţat astăzi noi sancțiuni împotriva Rusiei printre care și faptul că SUA, națiunile industrializate G7 și statele UE vor revoca statutul comercial al Federației Ruse de "cea mai favorizată națiune", ceea ce va duce la afectarea relaţiilor comerciale cu alte state. De asemenea, Joe Biden a mai precizat și faptul că Statele Unite ale Americii vor interzice importurile de alimente marine, vodcă și diamante.

„Fiecare dintre naţiunile noastre va lua măsuri pentru a refuză Rusiei statutul de cea mai favorizată naţiune. Aceată noţiune înseamnă că două ţări au convenit să facă comerţ una cu cealaltă în cele mai bune condiţii posibile – tarife reduse, puţine bariere în calea comerţului şi cele mai mari importuri posibile permise.

În Statele Unite, noi numim acest lucru relaţii comerciale normale permanente.

Revocarea acestui statut va îngreuna posibilitatea Rusiei de a face afaceri cu Statele Unite. A face acest lucru la unison cu alte naţiuni care alcătuiesc jumătate din economia globală va fi o altă lovitură zdrobitoare pentru economia rusă, care suferă deja foarte rău din cauza sancţiunilor noastre”, a transmis Preşedintele SUA, potrivit news.ro

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Joe Biden nu intenționează să discute cu Vladimir Putin:''Nu este momentul acum”

Și tot astăzi, Joe Biden a anunțat și faptul că Federația Rusă va fi exclusă din FMI şi din Banca Mondială și de asemenea, alte nume ale oligarhilor ruşi vor fi adăugate pe lista sancţiunilor și vor interzice exportul bunurilor de lux către Rusia.

”Putin îşi continuă asaltul, iar împreună cu NATO şi aliaţii continuăm să lucrăm pentru a suplimenta sancţiunile economice asupra lui Puțin şi a izola Rusia pe scenă internaţională(...)

Împreună cu alţi aliaţi din G7, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Marea Britanie, Italia şi UE vom anunţa alte măsuri pentru a-l constrânge pe Puțin şi a-l trage şi mai mult la răspundere pentru agresiunea împotriva Ucrainei”, a mai susținut Preşedintele Joe Biden.

Citeste si: Casa Albă, reacție după ce Vladimir Putin a pus în alertă forțele nucleare: „Nu avem niciun motiv să ne schimbăm nivelul stării de alertă”