Joe Biden, mesaj tranșant pentru Vladimir Putin: „Nu poate rămâne la putere”. Cum a reacționat Rusia

Autor: Lavinia Medrea

Joe Biden, mesaj tranșant pentru Vladimir Putin: „Nu poate rămâne la putere”. Cum a reacționat Rusia

Sursa: Facebook Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, a transmis un mesaj dur la adresa lui Vladimir Putin, în discursul susținut la Varșovia de ieri. Acesta a declarat că liderul rus „nu poate rămâne la putere”, dar surse de la Casa Albă declară că Joe Biden nu a intenționat să îndemne la eliminarea lui Vladimir Putin de la putere.

În discursul susținut sâmbătă la Varşovia, președintele Joe Biden l-a caracterizat pe Vladimir Putin  ca fiind un „dictator” şi a mai spus că  „nu poate rămâne la putere”. De asemenea, a transmis și poporului rus un mesaj „Putin nu vă oferă viitorul pe care familiile voastre îl merită”.

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”,  a fost declarația lui Joe Biden, spusă în încheierea discursului pe care l-a susținut sâmbătă la Palatul Regal din Varșovia.

Cum a reacționat Rusia la mesajul tranșant transmis de Joe Biden la Varșovia

Casa Albă a declarat pentru presă că Joe Biden nu a îndemnat la schimbarea regimului de la Moscova în declarația făcută.

„Ceea ce a vrut să zică președintele (Biden) e că lui Putin nu i se poate permite să își exercite puterea asupra țărilor vecine sau asupra regiunii.

El nu a vorbit despre puterea lui Putin în Rusia, nici despre o schimbare de regim”, a spus un oficial de la Casa Albă.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 32 de război. Armata ucraineană a reușit să ia în control câteva localități din apropierea Harkovului și Mariupolului

Rusia nu a întârziat să reacționeze la declarațiile făcute de Joe Biden.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Nu domnul Biden decide asta (n.r.: dacă Vladimir Putin rămâne sau nu la putere). Aceasta este doar alegerea poporului Federațiai Ruse”, a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin.

Rusia a reacționat și în război la ce a spus Joe Biden. După ce l-a catalogat pe Putin drept „măcelar”,  Rusia a lansat rachete asupra orașului Liov, lângă granița cu Polonia.

Atacurile aeriene pe care le-a făcut Rusia împotriva Liovului au fost făcute pentru a da un mesaj președintelui american Joe Biden, a declarat primarul orașului, Andrii Sadovîi.

Citeste si: Prima reacție a Rusiei la declarațiile lui Joe Biden de la Polonia: „Nu decide Joe Biden cine conduce Rusia”

Rusia va aduce mai multe forțe prin rotație în Ucraina și ar putea încerca să ia noi poziții, a transmis, duminică dimineață, consilierul Ministerului de Interne ucrainean, Vadim Denisenko.

Acesta a mai declarat, într-un interviu dat unei televiziuni locale, că Rusia a început să bombardeze depozitele de combustibil și alimente din Ucraina.

Joe Biden a vorbit, de asemenea, despre importanța de a trage la răspundere și a condamna Rusia „pentru războiul său brutal” și de a avea grijă de  „un viitor care are rădăcini în principii democratice”.

 

Taguri: