Joe Biden susține că Vladimir Putin s-a izolat și i-a arestat pe unii dintre consilierii lui. Șeful SUA este sceptic în privința renunțării la Kiev a liderului rus

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 ian 2023, 04:55

Joe Biden susține că Vladimir Putin s-a izolat și i-a arestat pe unii dintre consilierii lui. Șeful SUA este sceptic în privința renunțării la Kiev a liderului rus

Sursa: Canva.com

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a afirmat joi că există dovezi cum că Vladimir Putin s-ar fi autoizolat și și-ar fi arestat unii dintre consilieri, dar a mai precizat că SUA nu deține suficiente probe pentru a demonstra această afirmație în mod exact.

Pe lângă asta, Joe Biden s-a declarat sceptic față de declarațiile Rusiei cu privire la retragerea trupelor ruse de lângă capitala Ucrainei, Kiev.

Joe Biden este sceptic cu privire la retragerea trupelor ruse de lângă Kiev. Liderul SUA crede că Vladimir Putin s-a autoizolat și a arestat câțiva dintre consilierii acestuia

„Este o întrebare deschisă.

Există o mulţime de speculaţii, dar se pare că- dar nu spun asta cu certitudine- se pare că se autoizolează şi există unele indicii că a concediat sau i-a plasat în arest la domiciliu pe unii dintre consilierii săi. Dar nu vreau să pun prea mult preţ pe asta în acest moment, pentru că nu avem atât de multe dovezi concrete”, a declarat Joe Biden, atunci când a fost întrebat de un jurnalist de la CNN cât de dezinformat este Vladimir Putin de consilierii lui.

Citeste si: Emmanuel Macron i-a transmis lui Vladimir Putin că țările europene nu vor plăti gazul rusesc în ruble. O misiune umanitară este imposibilă în Mariupol

Oficiali guvernamentali americani au declarat, săptămâna aceasta, că există evaluări credibile ale serviciilor de informaţii conform cărora Vladimir Putin ar fi fost mințit de consilierii săi militari în privința succesului militarilor ruși în invazia pornită de acesta în Ucraina, cu peste o lună în urmă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Joe Biden a enervat Kremlinul după discursul susținut la Varşovia, în care a afirmat că Vladimir Putin este un criminal de război și că nu ar trebui să rămână la putere, declarație care a fost interpretată ca fiind un îndemn de înlăturare a președintelui rus din poziția de lider pentru răsturnarea de la putere a liderului rus.

Deși Casa Albă a încercat să explice, la scurt timp, ce a reprezentat declaraţia președintelui american, luni, Joe Biden a precizat că își păstrează părerea și că nu are motive să-și ceară scuze, motivând că acele declarații reprezintă furia pe care o simte față de Vladimir Putin, și nu o direcție în politica externă a SUA.

Citeste si: Joe Biden, după ce a afirmat că Putin nu poate rămâne la putere: "Nu retractez nimic şi nu îmi cer scuze!" Kremlinul a reacționat la declarațiile președintelui SUA

Pe lângă toate acestea, Joe Biden a declarat că nu are încredere în declarațiile Moscovei, potrivit cărora și-ar retrage trupele militarae de lângă Kiev.

„Până în prezent nu există dovezi clare că îşi retrage toate forţele din Kiev. Există, de asemenea, dovezi că el îşi consolidează trupele în zona Donbas. Depinde ce părere aveţi despre Putin, dar eu sunt puţin cam sceptic”, a declarat Joe Biden.