Joe Biden vine în Europa! Președintele SUA va lua parte la summitul NATO de la Bruxelles

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 16 dec 2022, 00:25

Joe Biden vine în Europa! Președintele SUA va lua parte la summitul NATO de la Bruxelles

Sursa: Facebook Joe Biden

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că în data de 24 martie va avea loc, la Bruxelles, un summit extraordinar la care va lua parte și președintele SUA, Joe Biden. În cadrul întâlnirii se va discuta despre evoluția războiului în Ucraina, dar și despre sprijinul pe care Alianța îl poate oferi Kievului.

Casa Albă a anunțat că președintele Joe Biden urmează să călătorească în Europa săptămâna viitoare pentru o întâlnire extraordinară în cadrul unui summit NATO, unde vor fi prezenți liderii europeni și ai Alianței și pentru a demonstra sprijinul SUA pentru Ucraina. Misiunea Statelor Unite la summitul NATO a fost anunțată pe Twitter.

 

Joe Biden vine în Europa! Președintele SUA va lua parte la summitul NATO de la Bruxelles

Joe Biden va participa la întâlnirea cu liderii europeni și ai Alinaței NATO de la Bruxelles pentru a discuta despre evoluția războiului în Ucraina, a anunțat Casa Albă.

„Președintele se va deplasa la Bruxelles, Belgia, la sfârșitul acestei luni, unde se va alătura summitului extraordinar al NATO din 24 martie pentru a discuta eforturile de a descuraja și de apărare drept răspuns la atacul neprovocat și nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei, precum și pentru a ne reafirma angajamentul ferm față de aliații noștri NATO”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, la conferința de presă de marți, potrivit CNN.

Joe Biden va participa și summitul Consiliului European pentru a discuta ”preocupările noastre comune cu privire la Ucraina, inclusiv eforturile transatlantice de a impune sancțiuni economice Rusiei, de a oferi sprijin umanitar celor afectați”, a mai afirmat Psaki.

Citeste si: Joe Biden anunță că SUA vor trimite arme în Ucraina: "Ne vom asigura că au cu ce să lupte"

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Secretarul general NATO a anunțat deja că pe 24 martie va avea loc un summit al liderilor Alianței. La întâlnire vor fi prezenși aliații cheie pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina.

”Am convocat un summit extraordinar pe 24 martie la sediul NATO. Vom aborda invazia Rusiei în Ucraina, sprijinul nostru puternic pentru Ucraina și consolidarea în continuare a apărării NATO. În acest moment critic, America de Nord și Europa trebuie să continue să fie unite”, a

transmis și Stoltenberg pe Twitter.

Vizita lui Joe Biden urmează după cea a vicepreședintelui SUA Kamala Harris în Europa, în Polonia și România, de săptămâna trecută.

Citeste si: Spațiul NATO a fost invadat de o dronă rusească! A fost la un pas să ajungă în spațiul aerian al Ucrainei