Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare împotriva lui Amber Heard. Ce se va întâmpla cu fosta lui soție

Author: Lavinia Medrea

Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare împotriva lui Amber Heard. Ce se va întâmpla cu fosta lui soție

Sursa: Twitter

Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare împotriva lui Amber Heard, a decis, miercuri, un juriu din Virginia.

După mai puțin de trei zile de deliberare, juriul format din șapte persoane a decis că vedeta Aquaman l-a defăimat pe Depp într-un articol de opinie publicat la sfârșitul anului 2018 în Washington Post. În articol, Amber Heard s-a descris ca fiind „fața publică a abuzului domestic”, la mai bine de doi ani după ce l-a acuzat pe Johnny Depp de abuz fizic și a obținut un ordin de restricție împotriva acestuia.

Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare împotriva lui Amber Heard: „Juriul mi-a redat viața”

Johnny Depp a cerut despăgubiri de 50 de milioane de dolari, dar juriul i-a acordat 15 milioane de dolari: 10 milioane de dolari în daune compensatorii și cinci milioane de dolari în daune punitive. Cu toate acestea, judecătorul Penney Azcarate a redus rapid cifra despăgubirilor punitive la 350.000

de dolari, maximul permis în acest stat, ceea ce face ca suma totală a actorului să fie de aproximativ 10,4 milioane de dolari.

Citeste si: Procesul Johnny Depp- Amber Heard: Actrița recunoaște că nu a donat cele 7 milioane de dolari obținute la divorț. Susținea sub jurământ că a donat banii!

După verdict, Johnny Depp a declarat: „Juriul mi-a redat viața”.

„Verdictul de astăzi confirmă ceea ce am spus de la început- că afirmațiile împotriva lui Johnny Depp sunt defăimătoare și nu sunt susținute de nicio dovadă”, a declarat după aceea Camille Vasquez, unul dintre avocații lui Depp, reporterilor. Benjamin Chew, un alt avocat al lui Depp, a declarat că sunt  „încântați că procesul a avut ecou pentru atât de mulți oameni din public care prețuiesc adevărul și justiția”.

După citirea verdictului, Amber Heard a părăsit rapid sala de judecată după ce juriul a plecat, cu avocații ei aproape în urma ei. La scurt timp după aceea, ea a dat o declarație.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Am inima frântă că muntele de dovezi tot nu a fost suficient pentru a face față puterii, influenței și influenței disproporționate a fostului meu soț”, a spus ea.

Chiar dacă a fost vorba despre defăimare, procesul a căpătat tonul unei a doua proceduri de divorț pentru cuplu, care a divorțat efectiv în Los Angeles în 2016. Pe măsură ce detaliile senzaționale se revărsau în timpul mărturiei- povești despre consumul de droguri, călătorii cu Orient Express, bătăi în avioane private și pe insula privată a lui Depp- acestea au umbrit adesea problemele legate de Primul Amendament aflate în joc.

La scurt timp după pronunțarea verdictelor, a avut loc o avalanșă de comentarii cu privire la implicațiile verdictului. La CNN, avocata Areva Martin a declarat că verdictul va avea un „efect de răcire” asupra femeilor dispuse să se prezinte cu acuzații de abuz domestic.

Citeste si: Cu cine s-a iubit până în prezent actrița Amber Heard. Fosta soție a lui Johnny Depp a recunoscut că este bisexuală

Unii cercetători ai Primului Amendament au fost sceptici că procesul va avea un impact semnificativ asupra legislației privind defăimarea.

Roy Gutterman, profesor la Syracuse University's Newhouse School și director al Tully Center for Free Speech, a declarat:  „Săptămânile de mărturii au fost uneori picante și chiar amuzante, dar nu sunt sigur că au dovedit în mod adecvat ceva dincolo de faptul că două vedete de cinema au avut o relație extrem de volatilă”.

Nu este clar dacă Amber Heard plănuiește să facă apel la verdict sau să caute alte forme de despăgubire legală. Ceea ce este clar este că, în conformitate cu un ordin al lui Azcarate, numele juraților nu vor fi făcute publice de către statul Virginia timp de cel puțin un an. Jurații pot, în continuare, să se exprime, dacă vor dori acest lucru.