Judecatorul Stan Mustata a fost arestat! E acuzat ca cerea mita pentru sentinte favorabile in unele dosare

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 09 oct 2020, 21:55

Judecatorul Stan Mustata a ajuns azi-noapte in fata colegilor care au fost nevoiti sa se pronunte asupra arestarii sale preventive. Cum au transat problema cei care pana mai ieri erau la aceeasi masa si imparteau impreuna dreptatea?

Decizia colegilor judecatorului si a grefierei care este implicata in acelasi dosar a fost clara. Cei doi au ajuns deja in arest. Decizia de arestare preventiva a celor doi nu este, insa, definitiva si a fost deja contestata.

DNA i-a retinut pe cei doi ieri si sunt banuiti ca ar fi pus la cale o retea prin care ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor pronuntari favorabile acestora.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca printre dosarele pentru care ar fi cerut mita se afla si cel al lui Mihai Stoica.

In ziua in care a fost retinut, judecatorul Stan Mustata trebuia sa judece impreuna cu un alt magistrat apelurile formulate in dosarul in care Dan Voiculescu si Gheorghe Mencinicopschi sunt acuzati de fapte de coruptie privind modul de privatizare a Insitutului de Cercetari Alimentare.

Voiculescu a fost condamnat in septembrie anul trecut la 5 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani.

##VIDEO110825##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta