Județele Dolj și Teleorman, năpădite de ploile torențiale. Cele două județe au fost sub cod roșu de vreme extremă

Author: Andreea Buinoschi

Județele Dolj și Teleorman, năpădite de ploile torențiale. Cele două județe au fost sub cod roșu de vreme extremă

Sursa: Unsplash

Vremea din ultimele zile a făcut prăpăd în toată țara și, printre cele mai afectate zone se numără județele Dolj și Teleorman. Acestea au fost sub cod roșu de vreme extremă și au fost victime ale „furiei” vremii.

Copacii au fost smulși din rădăcină și puși la pământ, în timp ce cablurile de curent au fost și ele rupte. Mai mult decât atât, vântul extrem de puternic a smuls acoperișurile clădirilor și l-a aruncat la zeci de metri depărtare.

Turnu Măgurele a fost una dintre cele mai afectate zone. Mai exact, acolo, vântul a suflat cu peste 120 de km/h, ceea ce a dat naștere unui întreg infern.

Șoferii care nu au reușit să ajungă acasă la timp au fost nevoiți să meargă printre copacii căzuți pe șosele, dar și printre cablurile de curent rupte.

Citeste si: Prognoza meteo ANM luni, 30 mai 2022. Cum e vremea în România

În județul Dolj, străzile s-au umplut de apă

Nici în județul Dolj lucrurile nu au stat mai bine.

Codul roșu a fost emis pentru această zonă. În doar o oră, ploile torențiale au transformat străzile din Craiova în adevărate râuri.

Din această cauză, primăria a decis suspendarea tuturor activităților festive, întrucât centrul Craiovei a fost complet paralizat de efectele ploii, conform Observatornews.ro.

Mai mult decât atât, în comuna Urzicuța, tot în județul Dolj, grindina și-a făcut și ea simțită prezența, iar dimensiunile pe care le-a avut au fost foarte mari.

Prin urmare, culturile agricole ale oamenilor au fost complet distruse.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Nici Bucureștiul nu a scăpat de furia ploilor

Capitala a fost și ea vizată de dezastrul care a reieșit în urma ploilor. Bucureștenii au primit mesaje RO-Alert, fiind îndemnați să stea în casă.

Zeci de mașini au fost avariate, iar unii stâlpi de electricitate au fost puși la pământ.

„Doar am oprit pt 5 minute şi a început ploaia. Şi, deoadată am observat, când s-a oprit vântul, că această creangă imensă se prăbuşeşte peste maşina mea. Am parbrizul spart, numeroase zgârieturi.

Citeste si: Prognoza meteo ANM 31 mai 2022. Furtuni cu fulgere! Ce ne așteaptă marți, după inundațiile recente

O să ne adresăm instanţei pentru că, din câte ştiu, n-o să mă despăgubească nimeni. Doar am scos maşina de la vopsit. Dacă era cineva aici sigur că se întâmpla ceva. Foarte mulţi copii în zonă”, a spus unul dintre locuitorii din Capitală, potrivit Observatornews.ro.

„A spart geamurile, a spart...de la etaj. Vă daţi seama, de unde a venit el de sus, câtă putere a avut de a intrat la etaj. N-a

durat mai mult de 5 minute, dar a venit cu forţă mare”, a mai adăugat un alt bucureștean.

Codul portocaliu de ploi torentiale a creat, pe majoritatea străzilor din Chiajna, inundatii, iar autoturismele au circulat cu dificultate întreaga noapte”, au fost cuvintele unui locuitor din Chiajna, o altă regiune în care ploile au făcut prăpăd.