Ingrediente:
Aluat:
– 300g faina
– 1 lingura otet
– 1 pahar apa calda
– 1 lingura de ulei
– 1 lingurita sare
Umplutura:
– 500g nuca macinata
– 500ml apa
– 200g zahar
– 200ml miere de albine
Mod de preparare:
intindem foi
Inainte vreme aceste turte, numite si pelinci se coceau pe plita. Acum se coc in tigaie sau in cuptor. Eu le-am copt pe un grill rudimentar.
Inainte vreme aceste turte, numite si pelinci se coceau pe plita. Acum se coc in tigaie sau in cuptor. Eu le-am copt pe un grill rudimentar.
Tigaia trebuie sa fie foarte bine infierbantata iar turtele trebuie sa fie mai mult albe, eu insa le-am cam prajit putin.
Dupa ce a terminat cu turtele facem sirop
Intr-un vas mai generos incepem montarea julfei. Fiecare turta se inmoaie pe ambele parti (le scufundam) in sirop. Punem o turta dupa care presaram nuca macinata, apoi alta turta imbaiata si iar nuca pana terminam turnuletul.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti