Julfa, desertul copilariei! Invata cum se prepara cea mai buna gustare

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 24 sep 2020, 13:55

Retata a fost luata din "Povestile bucatariei romanesti" (vol.4) la care au fost facute mici modificari pentru o julfa nu prea mare.

Ingrediente:

Aluat:
–         300g faina
–         1 lingura otet
–         1 pahar apa calda
–         1 lingura de ulei
–         1 lingurita sare

Umplutura:
–         500g nuca macinata
–         500ml apa
–         200g zahar
–         200ml miere de albine

Mod de preparare:

intindem foi
foarte subtiri de dimensiunea unei tigai.

Inainte vreme aceste turte, numite si pelinci se coceau pe plita. Acum se coc in tigaie sau in cuptor. Eu le-am copt pe un grill rudimentar.


Inainte vreme aceste turte, numite si pelinci se coceau pe plita. Acum se coc in tigaie sau in cuptor. Eu le-am copt pe un grill rudimentar.

Tigaia trebuie sa fie foarte bine infierbantata iar turtele trebuie sa fie mai mult albe, eu insa le-am cam prajit putin.
Se coc pe ambele parti rezultand turtite tari. Din acest aluat au iesit 9 turte.

Dupa ce a terminat cu turtele facem sirop


Intr-un vas mai generos incepem montarea julfei. Fiecare turta se inmoaie pe ambele parti (le scufundam) in sirop. Punem o turta dupa care presaram nuca macinata, apoi alta turta imbaiata si iar nuca pana terminam turnuletul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: