Jurnalistul Ion Cristoiu, despre cazul lui Adrian Nastase: "Totul poate fi o inscenare! Sunt convins ca presedintele il va gratia" VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 15:25

Invitat in platoul stirilor Kanal D, jurnalistul Ion Cristoiu a declarat ca toate informatiile privind tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase sunt pure speculatii in acest moment, pentru ca nicio institutie de drept a statului nu a emis pana acum un comunicat oficial in care sa explice ceea ce s-a intamplat de fapt.

"Deocamdata acest lucru este o speculatie. Ca jurnalist si cercetator in domeniul istoriei eu folosesc intotdeauna documente. La ora actuala, noi nu avem niciun document oficial in legatura cu ceea ce s-a intamplat. De aseara pana la aceasta ora avem de-a face cu grave disfunctionalitati ale institutiilor statului de drept, care nu respecta nicio procedura, si pe acest fond se vor alimenta si vor creste speculatiile".

 

Jurnalistul a declarat ca purtatorul de cuvant al spitalului Floreasca si oficiali ai Politie Romane ar fi trebuit sa ofere pana la aceasta ora informatii exacte referitoare la evenimentele intamplate

aseara.

Ion Cristoiu a atras atentia asuora faptului ca, in lipsa acestor actiuni, zvonurile si speculatiile cresc in defavoarea lui Adrian Nastase si a institutiilor de drept.

 

"Peste tot in lume, chiar si in Romania pana la acest caz, in momentul in care se interneaza o personalitate, imediat purtatorul de cuvant al spitalului, alaturi de directorul unitatii, ar trebui sa dea un comunicat oficial.

Daca observati, la ora actuala nimeni de la acest spital de urgenta nu a iesit sa ne spuna ceva oficial. Nu a iesit pentru ca orice declaraie a purtatorului de cuvant se inregistreaza la borderou. Incerc sa atrag atentia ca cresc zvonurile si speculatiile in defavoarea lui Adrian Nastase si a statului de drept pentru ca institutiile nu respecta procedurile. Nu am niciun comunicat al politiei. Normal era ca la jumatate de ora sau o ora sa am un comunicat oficial.

 

Ion Cristoiu este de parere ca, daca Adrian Nastase nu va face nicio zi de puscarie, asistam la o inscenare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

 

"Daca domnul Adrian Nastase nu face nicio zi de puscarie, totul este o inscenare de la

capat la altul. Toata clasa politica este solidara cu Adrian Nastase deoarece acesta nu a fost condamnat politic, ci de cinci judecatoare. Avem doua cazuri aici: cazul justitie, care a actionat si din orgoliu, si reactia intregii clase politice, care nu poate sa conceapa ca un membru al breslei politicienilor poate sa faca puscarie, mai ales Adrian Nastase".'

 

Jurnalistul considera ca fostul premier al Romaniei va fi in cele din urma gratiat de presedintele Traian Basescu si califica sirul evenimentelor ca fiind o comedie ieftina realizata de clasac politica.

 

"Dupa parerea mea domnul Adrian Nastase va sta in spital, i se va cere intreruperea pedepsei si apoi va fi gratiat de catre presedintele Romaniei. Tot ce am vazut pana acum este o comedie ieftina realizata de ei. O singura intrebare vreau sa pun: cum de s-au dus cei doi politisti la casa lui Adrian Nastase fix cand erau toate televiziunile in direct? In mod normal fostul premier trebuia sunat.

Sunt convins ca Adrian nastase va fi gratiat de Traian Basescu. probabil va sta in spital 2 saptamani, dupa care i se va intrerupe pedeapsa. Domnul presedinte va avea toate argumentele sa faca acest lucru".